avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu declarat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu declarat

Buna ziua,
As dori sa stiu si eu daca se poate, cum pot obliga angajatorul sa imi declare salari net ? In mana iau 1500 ron si declarat este 1200.DIferenta de 300 o iau pe stat, in cazul in care vreau sa fac un credit si ma verifica la anaf, nu ma ajuta "1500"
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2016
inktek, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 15 Mai 2016
Alta varianta nu ar mai fi decat actiunea in instanta.
Inteleg eu bine? Salariul de incadrare din CIM este 1200 lei net, iar salariul din statul de plata, pentru care semnati si incasati este 1500 lei net. Corect?
Pai, daca este in statul de plata, atunci nu se calculeaza contributiile toate la salariul realizat, cel de 1500 lei net? Deci, in D112 este inscris salariul pe care il incasati efectiv, cel de 1500 lei net. E contabilizat salariul realizat, care este mai mare decat salariul de incadrare (din CIM). In consecinta, este "decarat" la ANAF si sunteti asigurat la intreaga valoare.
Zic bine? Sa ma corecteze cineva daca gresesc, va rog.
Este diferenta de salariu .. prin urmare, cred ca salariul real incasat este 1500 lei si cel declarat este de 1200 lei net .. seamana a evaziune fiscala
E corect, dar suntem romani si ramane intrebarerea "De ce sunt cei 300 pe alt stat de plata?"
Nuami angajatorul si salariatul in cauza pot raspunde la intrebarea dvs ... de altfel , se mai poate pune o intrebare langa cea a dvs : de cand dureaza situatia asta ?

Alte discuții în legătură

Sunt decis sa lupt impotriva evaziunii legat de salariul trecut pe cartea de munca androidu androidu BUNA tuturor. DA , am luat aceasta decizie deoarece am fost sa fac o refinantare si m-am lovit de aceasta problema cu salariul pe cartea de munca si al meau si ... (vezi toată discuția)
Salariul din c.i.m colipici colipici Buna ziua! am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului maggia87 maggia87 Buna ziua! M-ar interesa si pe mine modul de calcul al indemnizatiei CCC, cum se calculeaza cei 85%. Eu am salariul minim pe economie pe cartea de munca, dar ... (vezi toată discuția)