avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice SEAP Certificat digital imposibil de folosit
Discuție deschisă în Achiziţii publice

SEAP Certificat digital imposibil de folosit

Pentru a participa la SEAP mi s-a spus ca imi este necesar Cert Digit. Am creat pe e-licitatie.ro un cont; psw si am primit un Pin. Am platit tx de 40+Tva cu OP. In 5.05.16 am primit mail confirmare de la contact.autoritati@e-licitatie.ro pt descarcare Cert Digit. Nu am reusit logarea pt descarcare, i-am anuntat si mi-au raspuns ca e din vina mea si pentru o noua incercare trebuie din nou Cert Digit + cont+ psw+ Pin+ tx de 40+Tva. Le-am cerut banii inapoi pentru urmatoarele motive: Obiectul solicitarii a fost acces la licitatie si nu Cert Digital; nu mi-au demonstrat/ajutat pt buna functionarea a secventei d pe logare cu posibilitate deschimbare ulterioara psw; este vb de comert la distanta si trebuie sa permita returnarea banilor in caz de insatisfactie; sunt furnizori unici al serviciului de acces la licitatie. Pana astazi nu au emis factura cu descrierea a serv vandut si pt recuperare TVA. Ce pot face si ce Instanta de judecata are competenta - domiciliul firmei mele e in Pitesti iar AADR in Bucuresti.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2016
fsa, utilizator
Cel mai recent răspuns: marijuan , utilizator 14:32, 26 Aprilie 2021
[Interventie moderator]
Am rugamintea de a mentine tonul in limitele unei discutii intre profesionisti. Aprecieri legate de "sisteme" si "mori de vant" nu aduc un plus valorii discutiei si sunt susceptibile a fi tratate conform art.2.2 sau 2.4, dupa caz, din regulamentul forumului.
Va multumesc pentru intelegerea corecta a mesajului.
[end]
Personal, din tot ce am citit, cred ca eroarea se datoreaza aplicarii dumneavoastra incorecte a procedurii de inscriere.
Si la banca intr-adevar, daca pierdeti pinul vi se elibereaza altul, dar tot contracost, de regula. Sa nu confundam schimbarea voluntara a pinului cu pierderea lui si inlocuirea cu altul.
Ca in orice litigiu de aceasta natura, daca va considerati lezat, aveti dreptul legal sa va adresati instantei competente de contencios-administrativ, conform art.10 din legea 554.
Ca o curiozitate personala, daca imi permiteti, intentionati sa contestati in instanta plata acelei taxe de 40 de lei ?
Aveti dreptate 40+TVA nu e suma mare, dar daca vor fi alti si alti 40+TVA si tot fara raspuns si poate fara factura. Despre conturi, parole, logari, chiar semnatura digitala nu imi sunt straine.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
fsa, utilizator
Revin : a trecut si 15 a lunii urmatoare a platii (cand a luat nastere faptul generator al taxei) si AADR/SEAP nu a emis factura fiscala cu TVA, conform Cod Fiscal 2016/ art.319alin.15. Le-am reamintit prin mail - fara raspuns. Am cerut ajutorul ANAF.
ATENTIE:
In continuare SEAP ; AADR sau e-licitatie nu binevoiesc sa elibereze factura pe suma platita (au trecut 15 zile din luna urmatoare lunii platii). Am anuntat ANAF!
Va rog, ma puteti ajuta cu un sfat?
Administrez doua firme cu obiecte de activitate diferite. Pe a doua, desi mi se spune ca am instalat cert.digital cu succes, nu reusesc sa ma loghez. Candcintru pe seap mi se cere sa aleg pe ce firma intru si, desi fac asta, primesc acelasi mesaj: ca utilizatorul nu corespunde cu certificatul. Ma pot loga doar pe prima firma. Ce sa fac?

Alte discuții în legătură

Valabilitate cont seap uidyvo uidyvo Cat timp sunt valabile datele de logare in contul SEAP? Am trimis cererea pentru obtinerea certificatului la o luna dupa crearea contului. Am primit ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba parola acces seap ? starfiersrl starfiersrl Buna ziua. Incerc sa ma conectez la ac.e-guvernare.ro pentru a descarca certificatul digital dar raspunsul este autentificare esuata. Utilizatorul si codul PIN ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica vizamali vizamali Se vorbeste de semnatura electronica pentru vizionarea documentelor de calificare a ofertantilor. Cei de la UCVAP ne zapacesc cu aceasta semnatura electronica ... (vezi toată discuția)