Ma gandesc ca se refera la concesiune in cazul in care proprietar este statul. Altfel eu am gasit asa:
(dr. adm.) - O conventie intre stat si concesionar prin care ultimul capata dreptul de a exploata terenuri petroliere, miniere, intreprinderi etc. apartinand statului (proprietatii publice). Potrivit art. 135, alin. 5 din Constitutia Romaniei bunurile proprietate publica ce apartin statului (bogatiile subsolului, caile de comunicatie, marea teritoriala etc.) pot fi concesionate, inchiriate sau date in administrare regiilor autonome, in conditiile legii. Concesiunea poate fi acordata in forme diferite. Concesionarea se face in baza unui contract prin care o persoana, numita concedent, transmite pentru o perioada determinata, unei alte persoane, numita concesionar, care actioneaza pe riscul si pe raspunderea sa, dreptul si obligatia de exploatare a unui bun, a unei activitati sau a unui serviciu public, in schimbul unei redevente.
[ link extern ]
CONCESIÚNE, concesiuni, s.f. Convenție prin care o persoană (fizică sau juridică) dobândește dreptul de a exploata anumite servicii publice sau anumite bunuri ale statului, în schimbul unor beneficii care revin acestuia din urmă. ♦ Bunurile care formează obiectul acestei convenții. [Pr.: -si-u-] – Din fr. concession, lat. concessio, -onis.
[ link extern ]
Si prin legi am gasit doar referiri la concesiune de bunuri proprietate publica (Ordonanta de Urgenta nr. 54 publicata in M. Of. Nr. 569 din data de 30.06.2006 , Legea 219/1998 modificata prin legea 528/2004).
In lege scrie contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune. Presupun ca sunt 3 variante deoarece ele sunt diferite si nu cred ca se pot aplica toate in acelasi caz - daca ar fi echivalente ar fi unul singur. Probabil se
poate concesiona daca se intrunesc conditiile legale ale concesiunii. Si cred ca prima este ca acel spatiu sa fie proprietate publica. Un jurist poate ne da cateva lamuriri.