avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pasi simpli de urmat pentru a inchiria uscatorul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pasi simpli de urmat pentru a inchiria uscatorul?

din ce am citit pe acest forum, uscatorul nu poate fi vandut ci doar: inchiriat, concesionat sau dat in folosinta.
administratorul asociatie nu prea a fost in stare sa ma lamureasca ce trebuie facut ca sa inchiriez uscatorul.

puteti va rog sa-mi spuneti, pasii (simpli cred) care ar trebui facuti (de mine, de administrator) ca sa reusesc sa inchiriez acel uscator? (acord, avize, semnaturi, etc etc). cine stabileste chiria? pe ce baza? valori maxime ale chiriei?

mentionez ca din partea majoritatii locatarilor exista vointa ca acel uscator sa fie inchiriat, pentru ca banii rezultati sa fie folositi in mici renovari (de fapt majoritatea locatarilor ar vrea chiar sa vanda spatiul :D)
Cel mai recent răspuns: bbking , utilizator 21:06, 19 August 2009
adriantot a scris:

Incercati sa-l lamuriti. Explicatii care ar fi avantajele lui. Daca celalti sunt deacord mai discutati si cu vecinii sa-l lamureasca . In ultima instanta poate merita sa-i si oferiti ceva , o suma de bani, un cadou, etc.

pai ..nici un avantaj :). momentan doar acel vecin foloseste uscatorul, in mod abuziv, bineinteles. Chiar daca si eu as putea intra in (prin spargerea usii) in acel uscator, nu ma ajuta cu nimic.
Incercam sa vad cum se poate inchiria acel uscator si speram sa nu fie nevoie de votul decisiv al respectivului vecin.
Pai de ce nu ati spus asa de la inceput , d-le?
Avand in vedere ca vecinul ocupa acel uscator singur, in interes personal si lui i-ar trebui aprobarea majoritatii si a vecinilor direct afectati. Nu are aptrobare, ocupa ilegal spatiul. Faceti prin asociatie demersurile normale pentru a elibera spatiul. Luati decizia in comitet sa i se trimita o notificare prin care sa i se spuna sa predea pana la data de.... spatiul asociatiei. Dupa data fixata fortati usa si schimbati yalla. Apoi vedeti cu inchirierea. Conducerea asociatiei sa anunte ca se va inchiria acel uscator si cei interesati sa-si exprime dorinta in scris la asociatie pana la data de....
Are dreptul si vecinul dv sa inchirieze. Va intelegeti, faceti licitatie , etc.
adriantot a scris:

Pai de ce nu ati spus asa de la inceput , d-le?
Avand in vedere ca vecinul ocupa acel uscator singur, in interes personal si lui i-ar trebui aprobarea majoritatii si a vecinilor direct afectati. Nu are aptrobare, ocupa ilegal spatiul. Faceti prin asociatie demersurile normale pentru a elibera spatiul. Luati decizia in comitet sa i se trimita o notificare prin care sa i se spuna sa predea pana la data de.... spatiul asociatiei. Dupa data fixata fortati usa si schimbati yalla. Apoi vedeti cu inchirierea. Conducerea asociatiei sa anunte ca se va inchiria acel uscator si cei interesati sa-si exprime dorinta in scris la asociatie pana la data de....
Are dreptul si vecinul dv sa inchirieze. Va intelegeti, faceti licitatie , etc.

excelent....lucrurile de mi sus cu notificarea..etc..sunt facute de asociatie.

acuma urmeaza inchirierea :) : daca respectivul vecin nu e de acord, se poate inchiria fara acordul lui personal? (dar cu acordul majoritoritatii membrilor asociatiei)
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
bbking, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inchiriere uscatorie shhican shhican Am si eu o problema in legatura cu inchirierea unei uscatorii de bloc. Problema e in felul urmator: Vreau sa inchiriez o uscatorie de bloc la ultimul etaj ... (vezi toată discuția)
Inchiriere uscator direct de la locatari leonnschi leonnschi se poate inchiria uscatorul direct de la locatari fara a mai avea acordul asociatiei? (vezi toată discuția)
Spatiile inchiriate de asociatie rebell_rose rebell_rose Buna ziua, La parterul blocului avem o uscatorie pe care dorim sa o inchiriem. Care este procedura legala de a inchiria acel spatiu si ce declaratii trebuie ... (vezi toată discuția)