Stimaţi domni tătici, înţelegem cu toţii că lumea este în schimbare, că ceea ce era normal ieri este anormal azi, astfel, ajungem la tătici casnici şi mame susţinători de familie, fiindcă sexul slab are putinţă mai mare de muncă :) Rolul femeii, până nu demult, a fost să nască copii, să-i îngrijească, să susţină gospodăria, iar bărbatul era cel care asigura bunăstarea familiei.Nu numai sistemul comunist ocrotea "mama şi copilul" (deci remarcaţi: nu tata şi copilul), ci şi societăţile democratice, astfel, în Germania şi Franţa, în caz de divorţ, bărbatul este obligat prin lege să plătească pensie de intreţinere fostei soţii.
Dragi tătici, dacă aţi fost aşa de buni părinţi şi aţi avut aşa o legătură puternică cu copiii Dvs., de ce aceştia, la divorţ, nu au optat pentru Dvs.? Dar de ce unii copii nu vor să plece la părintele vizitator? Oare aceştia nu au nici o vină?
Îi dăm toată ziua cu alienarea parentală! Ce-aţi rezolvat cu această propagandă? Aţi dat de lucru în plus unor judecători, se consumă energie, timp, bani pentru ce? Că unul îşi reclamă nevasta că alăptează şi astfel alienează copilul, altul trimite la consiliere mama cu minora de 16 ani, fiindcă minora vrea sâmbătă la film cu drăguţul, nu să stea cu tăticul şi concubina lui, mai mult, cere şi penalizarea mamei?
Unde vreţi să ajungeţi, domnilor? Vreţi să se urmeze exemplul Barnevetului, să se ia copiii cu forţa, în urlete şi convulsii, în interesul lor superior?
Vor sa fie tati chiar daca nu va mai sunt soti sau parteneri de viata. Cam asta ca sa rezum pe foarte scurt.
Dar cum in unele cazuri nu se poate, unii nu prea mai vor nimic. In principiu aceia care nu au o relatie cu copiii lor nici nu prea alearga intr-un suflet la banca sa plateasca in cont una alta. La fel cum nici mama nu il intreaba pe tata ce curs sa faca copilul daca nu il plateste. Asta e. Eu cred totusi ca pe termen lung un copil care este invatat sa-si respinga tatal va fi un adult cu probleme.
Dar mai stiu ca pentru dvs sau doamna PS nu exista alt adevar decat al dvs, asa ca discutia este perfect inutila.