avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este corect cum procedeaza cei din asociatie ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este corect cum procedeaza cei din asociatie ?


Buna ziua
Asociatia are incadrat pe postul de facut curatenie 2 ( doua ) persoane :
-Una se ocupa de curatenia pe scari ( 4 )
- Cealalta persoana se ocupa cu colectarea gunoiului de la ghenele de la parter , umplerea acelor tomberoane si scoaterea acestora cand se ridica gunoiul de 2 ori pe saptamana ( miercurea si sambata ) .
Ambii au contracte individuale de munca , norma intreaga adica de 8 ( opt ) ore pe zi , asa a stabilit c.ex.-ul .
Pentru ca cel de la ghena vine sambata la serviciu , are liber o zi - joi - iar sambata dupa ce trec gunoierii care poate fi ora 9;10;11, pleaca si el cu toate ca ziua conform contract are 8 ore , dar a terminat treaba de ce sa mai stea .
Am intrebat de ce se procedeaza asa , raspuns : fiind sambata si ziua este scurta ! in caz contrar nu mai are cine sa faca acest serviciu !
Am si eu cateva intrebari :
1. S a procedat corect si legal de cei care au intocmit C.I.M.-ul de 8 ore acelei persoane iar sambata sa i se permita sa plece dupa ce trec gunoierii ?
2. Ce se poate face in acest caz ?
3. Se poate angaja om de serviciu cu program de 8 ore numai pentru operatiile descrise mai sus ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:32, 22 Iunie 2016
Multumesc foarte mult pentru raspuns Domnule Consilier juridic , raspunsul este : 8 ( opt ) ore cu urmatoarea mentiune :
- acea zi de joi este considerata zi libera si este o intelegere intre salariat si reprezentantii asociatiei , de aceea am intrebat ca nu cumva un control de la I.T.M sa ne gaseasca in neregula si tot noi proprietarii sa platim .
Pentru ca au mai fost controale de la I.T.M. anul trecut unde au fost sanctionati , adica amendati cu 10000 lei , au facut recurs si a ramas doar cu un avertisment ca pe viitor sa nu mai procedeze cu conventii civile la administrator .
Pentru ca nu doresc sa particip la nereguli ca nu vor unii sa respecte legea si sa platesc in necunostiinta de cauza .
De aceea intrebarea pe care o pun :
- in cazul unui control de la I.T.M, asociatia este in regula ca acest salariat lucreaza sambata , fara a se specifica in c.i.m ?
Va multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se mai poate rezolva acest caz - salarii in asociatie de proprietari nejustificate de munca prestata eugarizan eugarizan Buna ziua Pentru ca nu stiu cum sa mai procedez , va rog sa ma ajutati ce trebuie sa mai fac in cazul pe care il voi descrie mai jos : - In ... (vezi toată discuția)
Codul muncii eugarizan eugarizan Este prevazut in codul muncii faptul ca daca un angajat cu c.i.m. de 8 ore si lucreaza sambata , are dreptul la 2 zile libere ? sa fim intelesi ,nu ... (vezi toată discuția)
Program de lucru . taurel44 taurel44 Buna ziua ! Muncesc la o firma de paza si am unele nelamuriri , la unele din ele poate o sa primesc un raspuns aici . Sunt angajat cu doua contracte de ... (vezi toată discuția)