avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Credite in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Credite in caz de divort

buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele dupa divort 1 credit este cu ipoteca iar 2 credite de nevoi personale,va multumesc astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: orzi , utilizator 14:04, 23 Iunie 2016
orzi a scris:

nu noi suntem proprietari nu parintii ratele sunt la zi ptr apartament,eu platesc tot ,ma intereseaza daca nu platesc la cele doua credite ptr nevoi personale si sunt codebitor banca din cate cunosc eu trebuie sa puna poprire pe salariul sotului daca el este titularul creditului,pana in momentul de fata am platit si cele doua credite dar nu stiu cat voi reusi si daca se ajunge la partaj cum va fii?? se i-a in considerare ca am platit doar eu??


Se va lua în considerare că numai dvs ați plătit acele rate și în acest caz soțul va fi obligat să vă plătească 1/2 valoarea plăților.
multumesc ptr raspuns ,sper sa fie asa
Bancii nu ii pasa pentru ce ati luat banii. Sunteti codebitor si ramaneti pana se achita imprumutul. Divortul nu va scuteste de nimic si banca nu va va cruta cu nimic daca sotul nu mai plateste si nu mai pot lua de la el. Daca va intelegeti intre voi cine si cum preia ratele nu e problema bancii. Daca nu mai sunt platite va executa pe ambii.
Contractele de imprumut au fost perfectate in timpul casatoriei.

Prin urmare, datoriile nascute in timpul casatoriei pot fi supuse impartelli.

Atat pasivul patrimoniului comun, cat si activul sunt supuse partajarii.

Asadar, datoriile contractate pentru a sustine obligatiile obisnuite ce rezulta dintr-o casatorie pot fi cuprinse in masa partajabila.

Datoriile pot fi calificate ca fiind comune.( exista si datorii proprii, contractate de catre unul dintre soti , pentru a sustine activitatea sa profesionala, spre exemplu)




Doamna, mergeti la un avocat, ca nu se prea intelege situatia.
Din ce vad, riscurile sunt mari pentru ambii si mai ales pentru parinti. Creditele pot fi declarate scadent anticipat, par a fi niste simulari acolo daca nu mai rau... incercati sa va intelegeti.
Situatia partajului mai depinde si de ce active mai aveti, de cine a muncit in acea firma, cand a fost deschisa, cine a inchis-o... multe detalii.

Alte discuții în legătură

Divort mihai69 mihai69 Buna ziua, nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de ... (vezi toată discuția)
Impartire credite drmon drmon buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)
Despre divort si partaj marcela_solomon marcela_solomon buna ziua...cum se procedeaza si ce solutii sunt pentru divort si partaj: suntem casatoriti din 2003,apartamentul s-a cumparat in 2004 si este pe numele ... (vezi toată discuția)