avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... falimentul
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

falimentul

sunt creditor al unei firme aflata in faliment ( e drept in firma e din franta )
nu am primit adresa de inregistrare pe lista de creditori , insa am procurat o astfel de adresa ce a fost trimisa altor creditori din tara , deci pot desprinde din aceasta tremenul de inregistrare si adresa , numele lichidatorului
daca nu am primit personal aceasta adresa pot sa fac o cerere de inregistrare ?
firma straina in faliment trebuie sa-mi achhite o suma de 18.000 euro , facturi emise si neincasate ,
eu am in depozit tesatura trimisa spre prelucrare de firma falimentara si retinuta de mine drept garantie , in valaore de 13.000 euro
ce trebuie sa fac ? declar si creditul si debitul ?
exista alta cale de recuperare sau stingere a datoriilor ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 07:54, 19 August 2009
EXACT !!! trebuie sa lua-ti legatura cat mai repede cu lichidatorul pentru ca se poate ca soc. dv sa nu apara ca si creditoare la soc.debitoare din Franta sau pur si simplu sa fi uitat sa va trimita si dv. adresa,si atunci pierdeti timp si in cazul dv.nu cred ca va permiteti sa piedeti banii,nu?
Tel,fax,e-mail orice metoda gasiti dar repede ii spuneti ca aveti de incasat suma respectiva si de ce dv. nu ati primit adresa din partea lui?
Dupa ce aveti cat de cat un raspuns de la el scrieti-ne,eu una abia astept sa vad c-am cum lucreaza si strainataturile pe viu ,cat de repede.
Va urez succes !

Alexandra.
tocmai intocmesc declaratia de creanta si nu sunt inca hotarata :
in adresa de la lichidator este facuta o precizare unde spune sa decalram natura privilegiilor sau garantiilor care insotesc creanta
noi in contract avem o clauza de genul " beneficiarul ( soc in faliment) accepta instituirea unei garantii reale mobiliare in favoarea producatorului cu referire la materiile prime trimise , ca o garantie pentru valoarea prelucrata . in caz de neplata a sumelor datorate producatorul este liber sa valorifice aceasta garantie pana isi recupereaza suma datorata , dar numai dupa 4 luni de la scadenta ( asta inseamna prin sept -oct ). valorificarea va fi facuta dupa informarea beneficiarului . beneficiarul este obligat in caz de neplata sa nu se opuna actiunii de executare a garantiilor de catre producator . garantia va fi oprita dupa ce beneficiarul isi va indeplini toate obligatiile de plata inclusiv penalitatile de intarziere .
contractul este titlu executoriu cu referire la valorificarea garantiei reale mobiliare . "

ce e m,ai bine sa fac ? sa declar aceasta garantie ?
fac precizarea ca nu e inregistrata la Arhiva electronica de garantii mobiliare


DE Asemenea ma uit in regulamentul CE 1346/2000 unde , in art 41 spune " indica natura creantei , valoarea acesteia , precum si exeistenta unui privilegiu , unei garantii reale care poarta asupra acelei creante

mie imi este teama ca odata declarata aceasta garantie sa nu fiu obligata sa livrez in franta aceste marfuri si ulterior la repartitia creantelor sa nu primesc nimic

dar exista si posibiliatea ca vazand ca am garantie sa ma plateasca cu prioritate ....( numai sa nu ma oblige sa trimit garantia anterior :(( )


la noi cum s-ar proceda in acest caz?
iata ce spune cineva "creditorii sunt inregistrati in tabelul de creante in functie de tipul creantei, garantata sau negarantata, acest lucru avand o importanta covarsitoare, intrucat, din sumele obtinute, vor fi achitate mai intai creantele garantate, cele insotite de o garantie reala

nu vad insa in lege ce se intampla cu garantia , cand o restitui ?
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
ENGFULL, utilizator
A-ti si primit adresa de la lichidator ? de ieri (primul mesaj) si pana azi? uimitor !!! ;)
Declarati creanta dv. si lasati materialul ala acolo ca deocamdata face doar 5000 euro nu 9000 euro ,sa va intrebe ei de el ,nu-i greu deloc ! ce urmeaza. Intr-o firma care ajunge la faliment in 80% nu prea mai gasesti nimic din ce sa se indestuleze pe prioritatii creditorii !!!!
Succes!

Alexa...
nu am primit personal nici o adresa de la lichidator
folosesc adresa pe care au primit-o alte firme din romania
sa stiti ca eu am facut precizarea in adresa am creantelgarantate prin garantie reala mobiliara , fara a arata valoare
ma bazez pe faptul ca voi primi cu prioritate plata :sorry:
Pentru ca societatea dvs. nu a fost notificata de catre lichidatorul judiciar ca si creditor, trebuia sa declanseze un clopotel. Privilegiile de care se vorbeste in procedura insolventei sunt drepturile de preferinta la plata precizate de lege, iar garantiile sunt cele reale. Exista un sistem procedural care asigura cunoasterea asupra existentei privilegiilor si garantiilor, publicitatea acestor privilegii si garantii fiind necesara pentru a le asigura opozabilitatea fata de debitor si alti creditori.
Nu cred ca veti rezolva ceva in modul in care v-ati propus sa actionati.

P.S.: mi-am adus aminte ca in urma cu ceva timp ati mai postat in legatura cu aceasta situatie si v-am zis, inca de atunci, ca nu cred ca sunteti inscris creditor in evidentele partenerului extern. Puteti reciti cele pe care le-am spus atunci referitor la modul de recuperare a creantei si valorificarea garantiei.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
Gabriel Stelea, Avocat

Alte discuții în legătură

Criza financiara si prb contractuale ENGFULL ENGFULL buna ziua as vrea sa stiu la nivel infromativ si cu caracter general ce masuri trebuie intreprinse in cazul in care partenerii contractuali nu mai achita ... (vezi toată discuția)
Va rog .. am nevoie de ajutor in legatura cu situatia rafo O26 O26 Am de recuperat de la RAFO o suma de bani ... telefonic mi s-a transmis ca nu ne putem realiza fata de ei deoarece termenul de inscriere in masa credala a ... (vezi toată discuția)
Falimentul si garantia mobiliara ENGFULL ENGFULL cum trebuie procedat in cazul in urmatoarea speta debitorul este declarat in faliment creditorul are facturi emise si neincasate de 70.000 Euro , pentru ... (vezi toată discuția)