avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programator fara studii de specialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programator fara studii de specialitate

Buna ziua,

poate fi incadrada o persoana pe pozitia de Programator daca aceasta are studii superioare dar nu de specialitate? Daca nu, care ar putea fi incadrarea acestuia?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:25, 6 Iulie 2016
Buna ziua,
O persoana poate fi incadrata in munca doar pe o functie corespunzatoare calificarii profesionale pe care o detine. Daca nu respectati aceasta regula va trebui sa va asumati eventualele riscuri care decurg din aceasta situatie.
Ok, stiam acest aspect. Voiam sa stiu daca exista posibilitatea unei incadrari legale in aceasta situatie. Exemplu:Programator Ajutor?! Sunt obligatorii pentru aceasta incadrare studiile medii de specialitate? Ms
Cod COR 351201 - Programator ajutor
Nivelul de instruire: 3 (studii medii sau postliceale)
Doamna Andrada, o societate poate angaja, legal, o persoana pe o functie fara a avea o calificare, doar daca respectiva functie se incadreaza in Clasa 9 a ocupatiilor din COR - "Muncitori necalificati".
In celelalte situatii, indiferent ca se solicita studii medii, postliceale sau universitare, acestea trebuie sa fie studii de profil.
In speta, un jurist sau medic nu poate fi programator, nici chiar programator ajutor. Dar, o persoana care a terminat liceul, sectia informatica, poate ocupa acea functie, daca se solicita studii medii.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
Florin Cioca, Consilier juridic
Firma are ca obiect de activitate crearea de programe pentru calculator (CAEN 6201) de anul trecut, luna octombrie. Din cate am inteles, odata cu Ordinul 835/2015 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator, se elimina obligativitatea specializarilor. Voiam doar sa stiu daca este posibil ca o persoana care are studii superioare, dar nu in informatica etc., poate fi incadrata ca programator. Mentionez faprul ca persoana lucreaza in acest domeniu, intr-o alta tara si are stundii superioare, chiar si o diploma de master.

Alte discuții în legătură

Incadrarea ca programator Mariandreea Mariandreea Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: absolvent de studii superioare (Studii economice-Marketing), lucreaza ca tester intr-o firma de IT. Incadrarea actuala ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit it-sti ce facultate trebuie sa aiba terminata ... ionel94s ionel94s Scutire impozit It-sti Ce facultate trebuie sa aiba terminata o persoana pt a beneficia de scutirea pt IT-sti? Sa ziceam ca o persoana termina facultatea de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programatori VLADUTZA07 VLADUTZA07 Buna Conform noilor modificari aduse la Ordinului privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator reiese ca beneficiaza de ... (vezi toată discuția)