avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon familial ???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon familial ???

Am o problema cu sotia care vrea sa divortam.

Suntem casatoriti de 19 ani si avem 2 copii ( 8 si 10 ani ).
De doi ani locuim in Germania, toti patru rezidenti in acelasi apartament.
Pe data de 3 iunie am avut din nou o cearta din aceleasi motive: dezordine, mizerie in casa, nu gateste aproape de loc - 80% eu si restul ea - dar face ceva rapid doar sa se scape.
Acestea au fost motivele pentru cearta pe toata durata casniciei noastre. Eu cand vad dezordine si mizerie ma enervez si incep sa critic, doar verbal fara violenta. Citez sotia: "Decat sa fac curat si ordine mai bine citesc o carte, vad un film sau dorm".
De obicei supararea trecea relativ repede, 2 - 3 zile, pe urma, incepea sa faca cate ceva prin casa si dupa catva timp, se repeta povestea.

De data asta a spus ca nu mai poate si ca vrea sa divortam. Nu mai vrea sa fie criticata de nimeni si vrea sa fie libera.

Dupa doua saptamani ( 19/06/16 ), timp in care EU incercam sa rezolvam problema, am descoperit - mesaje pe telefon - ca are un inceput de relatie cu o alta persoana. Pana sa descopar mesajele am intrebat-o daca exista vreo persoane la mijloc, raspunsul era de fiecare data " Nu este nimeni, sunt singura ".

Din acel moment, ma ignora din toata punctele de vedere, pleaca de acasa, gateste foarte putin si pe fuga, in timpul saptamani pleaca peste noapte la celalalt, putinul timp pe care il petrece acasa sta mai mult pe telefon sau doarme, din anumite puncte de vedere ignora si copii - de exemplu nu mai face de loc teme cu ei.

Intrebarile mele sunt:
Faptul ca pleaca peste noapte se poate numi abandon de familie ?
As putea s-o dau afara din casa ? Cum ?
Ce imi sugerati sa fac in acesasta situatie?

Va multumesc anticipat
Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Se pare ca cea mai buna solutie este Divortul.

MI-as dori enorm de mult sa raman eu cu copii,
Am probe scrise desprea relatia lor, fotografii din casa cu dezordine si mizerie.
As putea folosi aceste probe la proces ???
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2016
florinski, utilizator
Auziti am si eu o curiozitate. Daca nu ati fi aflat de relatie, ati fi divortat pentru dezordinea din casa? Nu de alta, da desi nu va spune nimeni, nu e cam absurd sa divortezi de sotia cu care ai doi copii pentru ca nu face curatenie? Nu va puteti angaja o persoana sa va faca curat in casa sau de ce nu, sa faceti chiar dvs (daca va place asa mult curatenia, puneti mana si faceti curat) si poate evitati divortul?
florinski a scris:


MI-as dori enorm de mult sa raman eu cu copii,
Am probe scrise desprea relatia lor, fotografii din casa cu dezordine si mizerie.
As putea folosi aceste probe la proces ???



1. De ce neparat proces? Exista muuulte varinate de solutionare a divortului + partajul aferent si chiar a incredintarii copiilor fara proces / litigiu. Unele apecte se pot rezolva la notar, si cele mai multe amiabil sau la mediator. Nu-I musai sa va tarati reciproc prin procese, lucrurile s-au mai schimbat in ultimii 5 ani ...

2. la ce proces va ganditi sa folositi (pozele cu) relatia extraconjugala a sotiei?
Daca va ganditi sa folositi asta la desfacerea casatoriei, divortul propriu zis, atunci s-ar putea folosi, dar nu vad de ce sa ajungeti la asta.
Daca sunteti de acord sa divortati, nu aveti nevoie de nici un fel de probe, doar consfintiti acordul de divort in vreo forma (notar, instanta etc.) Nu-I nevoie sa dovediti nimic, nici cu poze, nici cu ... rufe murdare. Nici pozele cu mizeria din casa nu au nici un fel de relevanta la un eventual divort.
In incredintarea minorilor catre unul din parinti, nu are nici un fel de importanta relatia extraconjugala a vreunuia dintre ei.
Mizeria ar putea avea un anume grad de impact, dar numai in masura in care poate afecta starea de santate a minorilor...
Sincer, cred ca discutiile despre lipsa de ordine si curatenie va fac mai mult rau decat bine, si nu va prea ajuta sa aduceti atat de mult vorba despre asta.

3.In general trebuie sa va ganditi ca va confruntati cu doua probleme juridice diferite:
- desfacerea casatoriei, adica incetarea realtiei dintre dvs. si sotie.
- situatia copiilor.
Motivele care pot duce la divort in cazul dvs. nu duc niciodata la decaderea mamei din drepturile ei de mama, si nici nu sunt motive ca sa nu-I fie incredintati copii.
Oricat de infidela v-ar fi dvs., oricat ar fi de dezordonata dupa standardele dvs. si oricat ar fi de pasionata de dormit sau citit in loc de facut curat, ea va ramane mama copiilor. Trebuie sa va obisnuiti cu aceasta idee si sa lucrati impreuna cu mama la o solutie pentru binele celor doi copii, indifferent de relatiile dintre dvs.

4. Vedeti ce vrea mama cu privire la copii. Poate ca puteti conveni amiabil sa ramana la dvs.

5. Cititi subiecte similar pe forum, contacatti un avocat, faceti tot ce putetis a va familiarizati cu ce urmeaza dpdv juridic, dar mai ales emotional pentru copii.
Aveti o relatie disfunctionala (aveti obiective diferite, idealuri diferite si o evidenta lipsa de comunicare si dispozitie la negociere) cu sotia, relatie din care ea a declarat deja ca vrea sa iasa.
La doua saptamani dupa ce v-a informat ca din punctul ei de vedere lucrurile s-au incheiat ati descoperit un inceput de relatie cu altcineva.
Asa stand lucrurile cronologic, nu va serveste la nimic in instanta (sau in alta parte) dovada ca are un inceput de relatie cu altcineva (pentru ca stiati deja ca relatia cu dvs s-a incheiat).
E greu de acceptat, insa, pe de alta parte, nici dvs nu erati fericit in cadrul casniciei, poate e mai bine sa o incheiat cat mai repede si mai civilizat.

Acum, problema adevarat este cea referitoare la copii.
Spuneti ca va doriti enorm de mult sa ramanei dvs cu copiii. De ce?
Daca e din cauza ca dvs considerati ca ii meritati mai mult, mai stati si mai ganditi-va.
Copii au nevoie, in egala masura, de somn, de curatenie si de carti. Ei au nevoie si de dvs si de mama lor.
Ganditi-va la un plan care sa rezolve nevoile lor (chiar daca va incomodeaza pe dvs).
Eu v-as sfatui sa mergeti la un psiholog pentru consiliere.
Am zambit trist cand v-am citit postarea pentru ca in urma cu foarte mult timp, ma regaseam eu in pozitia dumneavoastra, mai putin relatia sotiei cu altul. Tin minte o cearta intr-o seara cand nu a bagat puiul la timp in cuptor, desi mancarea trebuia sa fie gata pentru a doua zi.
Mergand la consiliere am inteles ca totul ia mai mult timp. Curatenie nu inseamna doar stersul prafului, curatenie inseamna sa cureti toaleta, sa freci faianta, chiuveta,cada si sa dai cu mopul. Curatenie in bucatarie inseamna sa stergi plita, hota, blatul, mobile, sa speli vasele. Si ghiciti ce, totul necesita timp, foarte mult timp pentru ca nu e ca in reclame, dai cu buretele si gata.
Si cand ai servici,casa, copii,e fizic imposibil sa ajungi acasa,sa iesi cu copii in parc si dupa ce ii culci sa mai si speli si gatesti.
De ce nu incercati sa inversati rolul cu sotia dumneavoastra nu o zi ci mai multe?
De asemenea, daca as fi persistat in comportamentul meu probabil si a mea ar fi avut ochi pentru altul. Pentru ca nimic nu distruge mai repede o relatie decat lipsa de apreciere. Prin critica nu o sa reusiti niciodata nimic, nu rezolvati problema, doar impingeti nevasta la altcineva in brate.
Eu unul v-as sfatui sa incercati sa salvati relatia. Un psiholog bun va poate indruma spre deschiderea altor cai de comunicare si intelegerea mai bine a celuilalt.
Nu conteaza cine ramane cu copii, trauma unui divort este incomensurabila. Va sfatuiesc ca om care si-a salvat casnicia, luptati-va cat puteti.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. locuiesc cu sotia in apartamentul meu cumparat inainte ... adriano12 adriano12 Buna ziua. Locuiesc cu sotia in apartamentul meu( cumparat inainte de casatorie). Cam toate bunurile din apartament sunt achizitionate de mine dinainte de ... (vezi toată discuția)
Sotia a plecat de acasa si am 2 copii minori cmarius_01 cmarius_01 buna ziua sunt casatorit de 12 ani am doi copii minori eu lucrez de 12 ani la aceeasi firma ea a schimbat multe locuri de munca acum incepe sa imi spuna ca ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu conjugal in strainatate, cu minor webarp webarp Buna ziua, Locuiesc de 5 ani cu sotia in Germania si avem un copil de 4 ani, nascut si crescut aici. Copilul isi petrece 80% din timp cu mine, sotia fiind ... (vezi toată discuția)