Buna ziua. M-am angajat la Posta Romana ca factor rural in data de 9 martie anul in curs. Diriginta sustine ca nu as' avea dreptul la concediu decat dupa 11 luni,pentru ca in cadrul contractului colectiv de munca (pe care nu l-am citit) este stipulat acest aspect. Eu stiu ca legea privind concediul de odihna este aceeasi pentru toata lumea, diferind doar zilele in functie de vechime. va rog sa imi spuneti daca si cum am dreptul la concediu de odihna in cadrul acestei institutii.
Puteti consulta contractul aici www.fspc.ro/comunicari-sindicale.htm
Oricum,puteti beneficia de co chiar daca v-ati incadrat anul acesta in martie. Daca aveti o vechime pana in 5 ani trebuie sa beneficiati de 20 zile co stipulat in contractul de munca. Anul acesta pt timpul lucrat ,9 luni ,veti beneficia de 20/12x9=15 zile co
I se va aplica prevederile mai avantajoase ...adica cele din CCM , are dreptul la 21 de zile lucratoare.
Contractele individuale de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la niveluri inferioare celor stabilite prin contractele colective de muncă aplicabile.
Daca pana la sfarsitul anului in curs are o vechime de pana la 5 ani ,da durata co este de 21 zile lucratoare(nu cunosc exact vechimea doamnei)Pentru 21 de zile durata efectiva va fi 21/12x9=15.75=16 zile co (am vazut ulterior ca face specificatia ca lucreaza din 2013,multumesc)