avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna ziua. M-am angajat la Posta Romana ca factor rural in data de 9 martie anul in curs. Diriginta sustine ca nu as' avea dreptul la concediu decat dupa 11 luni,pentru ca in cadrul contractului colectiv de munca (pe care nu l-am citit) este stipulat acest aspect. Eu stiu ca legea privind concediul de odihna este aceeasi pentru toata lumea, diferind doar zilele in functie de vechime. va rog sa imi spuneti daca si cum am dreptul la concediu de odihna in cadrul acestei institutii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 16 Iulie 2016
A scris in mesajele anterioare ca lucreaza din 2013 ..

Dată post: Sambata, 16 Iulie 2016, 14:26

..Am carte de munca din anul 2013. Eu gandesc ca am dreptul la 1.75 zile/luna , incepand acest drept chiar din prima luna si calculandu-se pana in prezent. ...

In speta, are dreptul la 21 de zile lucratoare de CO ,1,75 zile/luna.
Imi cer scuze.Am Cm din 2003.
Multumesc mult! Pot solicita concediu de odihna ! Nu imi este clar daca pot cere acum acest co sau trebuie sa implinesc efectiv cele 9 luni de activitate prestate in cadrul institutiei.
Puteti sa solicitati acum concediul de odihna.
Il puteti solicita si acum ,nu dupa 9 luni.

Daca lucrati din 2003 , atunci aveti dreptul la 23 de zile lucratoare de concediu si nu la 21 de zile lucratoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu marinica71 marinica71 la cate zile de concediu am dreptul daca am 17 ani vechime? (vezi toată discuția)
Cate zile de concediu de odihna se vor acorda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns privind urmatoarea situatie: - la data de 28.06.2018 s-a inregistrat la ITM un Contract colectiv de munca - ... (vezi toată discuția)
concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)