avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furt identitate
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furt identitate

Buna ziua, vreau sa intreb cum se pedepseste un furt de identitate: copiere poza de pe un site public de socializare si folosierea acesteia la deschiderea unui cont fals de matrimoniale pentru conversatii in numele persoanei respective.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:04, 17 Septembrie 2020
fotbalistul a scris:

Din moment ce puneti ceva pe internet nu va mai apartine.
Trebuie sa tineti minte ca toate datele, informatiile, pozele, personale ce le puneti pe internet, le puneti in cunostinta de cauza si nu va apartin. Toate acestea devin publice din momentul in care parasesc dispozitivul dvs. si pot fi folosite de oricine.




Intre "accesibil public" si "public conform legii" este o mare diferenta.
Informatiile accesibile public nu devin automat publice conform legii si deci nu pot fi preluate liber si republicate.
Fotografia proprie este o informatie personala privata si puteti cf. legii sa va opuneti prelucrarii acesteia de catre operator.
In caz ca nu stiati dar absolut toate siturile au in agrementul de utilizare un paragraf ce specifica explicit ca orice puneti pe acel site devine public si dumneavoasta renuntati la orice drept asupra lor. Unele chiar declara ca tot ce postati devine proprietatea lor si pot face orice vreau cu el.
Asa ca singurul lucru pe care OP il poate face e sa ceara inchiderea acelui cont de matrimoniale deoarece in Romania nu exista o lege clara imptriva impersonarii in mediu online.

Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
ContSters363550, utilizator
Nu, nu devine public, ci devine privat (proprietatea firmei, nu a utilizatorilor). Plus ca nimeni nu poate da ceea ce de fapt n-are, adica fotografii pentru care nu are drepturi de autor.

Ar putea fi fapta penala in cazul urmator: faptasul escrocheaza lumea sau ii da adresa ei si spune "mi-ar place foarte mult sa fiu violata de tine!"
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2016
tgeorgescu, utilizator
Internetul nu este ceva privat. Internetul este si va fi public.
Daca veti citi acele texte lungi cand faceti un cont pe undeva, veti vedea ca va dati acordul ca datele, informatii dvs., pot fi folosite in orice scop considera "firma" ca e bine.
Daca firma considera ca e bine sa isi faca share la date intre ea si google, pe motiv ca asa va va aduce o experienta mai buna, nu aveti ce face decat sa va inchideti contul sau sa nu va faceti unul.
Daca dati pe google cautare dupa numele vreunui prieten/prietena, aveti sanse foarte mari sa dati peste poze sau informatii despre acea persoana.
Oricine poate lua o poza de pe google si o poate folosi cum vrea pentru ca este public.
Asa ca eu, daca imi fac cont pe FB si imi pun o poza, poza aia devine publica prin intermediul FB.
Porniti de la o premiza falsa. Faptul ca un articol este publicat intr-un ziar sau chiar pe internet nu inseamna ca tot omul are dreptul de a-l reproduce. Articolul respectiv este publicat, dar este protejat de drepturile de autor. Asa si cu fotografiile, problema e ca nu se aplica dreptul.

Alte discuții în legătură

Hartuire cybernetica, furt de identitate MariaA12 MariaA12 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatoarea problema:fostul iubit si a asumat identitatea mea pe facebook,publicandu mi datele personale ... (vezi toată discuția)
Date personale facute publice so2ro so2ro Buna ziua, In urma cu cativa ani m-am inscris pe un forum, unde mi-am incarcat fotografia mea si adresa de email. Aceste date ale mele ( poza si adresa de ... (vezi toată discuția)
Cont facebook dezactivat GionyLinz GionyLinz Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au ... (vezi toată discuția)