avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare fara stagiu complet de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare fara stagiu complet de cotizare

Buna seara,
Am o intrebare simpla si anume: daca am in total doar 6 ani de munca (cu intreruperi, dar in total sant 6 ani) inregistrati pe cartea de munca pot beneficia de o idee de pensie dupa implinrea varstei de 65 de ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 28 August 2021
Puteti sa clarificati ce ar trebui sa inteleg prin “calitatea de pensionar”? Legea 263/ 2010 defineste termenul de “asigurat”, “contribuabil”, dar legiuitorii nostri sant atat de rigurosi incat au uitat sa defineasca un termen essential; acela de “pensionar” . Despre “calitatea de pensionar” nu se pomeneste nimic.
Si inca ceva, un lucru pe care l-am auzit astazi; ati putea sa-mi confirmati, in masura in care este posibil, daca cei 5 ani de facultate si cele 9 luni de armata cu termen redus se adauga sau nu la cei 6 ani de cotizare pe care-I am pe cartea de munca.
In total s-ar face aproape 12 ani si in acest caz as mai avea nevoie doar de 3 ani pentru indeplinirea stagiului minim de cotizare, care este de 15 ani!?

Multumesc anticipat !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Se adauga in cazul pensiei de limita de varsta si de invaliditae.
..vreti sa spuneti ca mai intai trebuie sa fi fost angajat in cei 15 ani de stagiu de cotizare ceruti de lege pentru a beneficia de pensie si la cei 15 ani se adauga anii de facultate si armata? Sau spuneti ca cei 5 ani si noua luni se considera ca facand parte integranta din stagiu de cotizare minim?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fac parte din stagiul minim.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gabi-007 a scris:

Puteti sa clarificati ce ar trebui sa inteleg prin “calitatea de pensionar”? ...


Conform DeEX online: pensionar = persoana care primeste pensie

Alte discuții în legătură

Pensionare conf. legii 380/2013 GABRIELA2014 GABRIELA2014 Buna ziua, Sotul meu implineste anul acesta 61 ani si 34 ani vechime si conf. legii 263 iese la pensie la 65 ani (2019). Avand 7 ani vechime grupa I se poate ... (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Cumulare ani vechime liviupgr liviupgr Buna, Tatal meu are 61 de ani. Are 28 de ani vechime cu contributia la fondul de pensii a statului Roman, din care 13 ani lucrati in grupa a 2-a, plus ... (vezi toată discuția)