avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare fara stagiu complet de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare fara stagiu complet de cotizare

Buna seara,
Am o intrebare simpla si anume: daca am in total doar 6 ani de munca (cu intreruperi, dar in total sant 6 ani) inregistrati pe cartea de munca pot beneficia de o idee de pensie dupa implinrea varstei de 65 de ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 28 August 2021
Cunosc o persoana (barbat) care a lucrat timp de 13 ani. Asta inseamna ca toti banii care i s-au oprit in acesti ani se duc pe apa sambaetei ? Nu exista o cale legala sa obtina macar o pensie minima ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea este clara : stagiu minim de cotizare de 15 ani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
adrian33B a scris:

Cunosc o persoana (barbat) care a lucrat timp de 13 ani. Asta inseamna ca toti banii care i s-au oprit in acesti ani se duc pe apa sambaetei ? Nu exista o cale legala sa obtina macar o pensie minima ?


Orice limita creaza aceasta problema. Si daca era vorba de 13 ani, sunt oameni cu 12 ani si 11 luni si 30 zile ...
Bună ziua. Mama a lucrat cu norme de muncă la CAP...Arhiva a luat foc în 1989 și numai găsește la Arhiva Registrului Agricol decât 6 ani și 8 luni. Mama a cotizat la Casa pensiei 3 ani,plătind stagiul știind că are cotizația de 11 ani lucrați la C.A.P. La vârsta de 65 de ani când a dorit să depună dosarul află cu tristețe că nu se încadrează. Momentan are 68 de ani și este fără nici un ajutor. Poate fi ajutată de la Stat cu un ajutor minim garantat?...
Conditiile si actele necesare pentru obtinerea ajutorului social
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare conf. legii 380/2013 GABRIELA2014 GABRIELA2014 Buna ziua, Sotul meu implineste anul acesta 61 ani si 34 ani vechime si conf. legii 263 iese la pensie la 65 ani (2019). Avand 7 ani vechime grupa I se poate ... (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Cumulare ani vechime liviupgr liviupgr Buna, Tatal meu are 61 de ani. Are 28 de ani vechime cu contributia la fondul de pensii a statului Roman, din care 13 ani lucrati in grupa a 2-a, plus ... (vezi toată discuția)