avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Schimbare domiciliu impozit auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Schimbare domiciliu impozit auto

Am schimbat domiciliul in Iulie 2015 dar adresa de transfer am depus-o in August 2016.
Intrebarea mea este: care lege se aplica: Cod fiscal 2015 sau cod fiscal 2016.
Cei de la vechia primarie m-au taxat pana in 31.12.2016 in timp ce noua primarie ma taxeaza din 01.08.2015.
Cel mai recent răspuns: abc82 , utilizator 12:26, 6 Decembrie 2021
Intre timp mi-am găsit eu solutia, sau sper sa se și finalizeze.
Cred (pana la proba contrarie) ca e corect ca primăria de la noua adresa sa facă impunerea pt perioada anterioara.
Faptul generator este schimbarea actului de identitate. Deci cf Cod Fiscal anterior ian 2016 impunerea pornește de la luna următoare schimbării actului de identitate.
Soluții am găsit 2:
1. daca valoarea nu e mare am cerut dovada de la noua primărie asupra următoarelor informații: data impunerii, cadrul legal cu care au făcut impunerea, cadrul legal specificat în Fisa de transfer emisa de vechea primărie.
Pe baza lor am cerut vechii primarii recalcularea impozitului și restituirea sumelor achitate în plus. Va țin la curent cu rezultat.
Daca refuza pot fi introduși în Instanta în contencios administrativ pt recuperarea sumei.
2. Daca suma e prea mare. Iti muti înapoi domiciliul în orașul vechi (schimbi din nou CI-ul, chiar dacă e o alta adresa, cat timp e aceeasi localitate e ok) Dupa care schimbi din nou domiciliul (sa zicem 6 luni dupa) și muti masina.
Pt câteva mii de lei merita.
Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de locurile de parare din Bucuresti. Pe site-ul sectorului 3 au anuntat ca dupa 30 septembrie 2018 toate persoanele care nu au domiciliu in sectorul 3 si masina inregistrata fiscal tot in sectorul 3 vor pierde locul de parcare. Eu am platit locul de parcare pe tot anul. Intrebarea mea este daca legal pot sa iti ia locul de parcare chiar daca este platit pe tot anul. A doua intrebare ar fi: eu sunt proprietara apartamentului din sectorul 3,dar nu mi-am schimbat domiciliul pe Bucuresti. Daca imi schimb domiciliul, cum pot sa schimb locul de inregistrare fiscala a masinii. Masina este inmatriculata pe Mehedinti. Trebuie sa o inmatriculez pe Bucuresti?
Multumesc

Raluca
Bună ziua dacă vechea primărie după 2luni de la depunerea cererii de transfer al dosarului fiscal către noua primărie, ezita sa o facă ce poți face?
Ma aflu in aceeasi situatie. Nu imi dau seama ce pot face, din moment ce cei de la ditl pur si simplu ignora normele metodologice de aplicare ale Codului fiscal !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare rol fiscal auto in alt judet SERBAm1 SERBAm1 Am cumparat in 2016 un auto nou. Prin vanzarea locuintei in 2017, si cumpararea alteia in alt judet trebuie sa-mi mut si rolul fiscal auto, ... (vezi toată discuția)
Schimbare acte masina dintr-un judet in altul doru6 doru6 Tatal meu si-a schimbat buletinul intr-un alt judet - Botosani si drept urmare si-a schimbat si permisul de conducere la noua adresa din buletin. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare de domiciliu, situația impozitelor Catany93 Catany93 Daca imi schimb domiciliul din oras la tara si mai am de platit impozit la masina,ce se intimpla cu impozitul?se transfera la noua primarie de unde o sa am ... (vezi toată discuția)