avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legislatie liniste bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legislatie liniste bloc

Buna ziua!
Ma simt obligata sa intreb o parere avizata macar partial (dat fiind ca am fost abordata cu sarcasm la ultima interventie din domeniul "asociatii proprietari" cu aluzii la civilizatie, desi civilizat mie mi se pare sa respecti drepturile celorlalti), daca am vreo sansa normala, fara litigii sa abordez problema linistii...in afara de acel articol evaziv din legea linistii publice cum ca nu ai voie sa utilizezi aparate etc intre orele 14-7 si 22-8, adica in rest poti sa faci vacarm???????? DECI, la ora 8 pot sa dau drumul la boxe la amaxim pana la 14, pauza 3 ore apoi pana la 22 iarasi fara probleme???
Ideea e ca vecinii ca au laminat, in mod sigur fara strat protector pentru amortizare sunet si copil....de 2 ani ma innebunesc toata ziua, acel copil alearga pe laminatul neizolat fonic, nu este oprit prin educatie deloc, se pare, tropaie, taraste obiecte, (stimulat de parintii=profesori de sport), care se rostogolesc cu zgomot, eu fiind vara in concediu ma deranjeaza permanent, nu mai spun restul anului cand nu ma pot odihni de nervi...Situatia deranjanta este si in timpul acelor asa ziselor ore de liniste si seara sau noaptea pana la ora 23-24!!!-desi DUPA presupusele ore, dat fiind ca nu este scos deloc in curtea blocului.
Am incercat o discutie amicala acum vreo 14 luni cu vecinii, in sensul ca i-am rugat sa fie ponderati, le-am sugerat sa vina la mine sa asculte ce se intampla acolo, eu lucrand cu publicul si avand nevoie de liniste acasa LA MINE!!! si mi s-a ripostat ca FAC CE VOR IN CASA LOR ///CAND vor!!!si ca eu sunt NEBUNA...deductie in conformitate cu nivelul lor educational, se pare, ceea ce nu este adevarat fiindca suport cu stoicism zgomotul continuu generat de tropaielile copilului pe laminatul fara covoare fiindca asa e in TREND!!!...blocul e din betoane ceausiste si asta e!!!..Adica de ce sa cheltui eu suta de milioane pe izolatie tavan ca NU EU FAC ZGOMOT!!!! 20 de ani au locuit deasupra niste oameni cu bun simt cu care nu am avut niciodata discutii.
Stiu ca o situatie cu...rotobilul a fost mediatizata acum vreo 2 ani...in favoarea inculpatului de 1 an...dar VICTIMA, dar inteleg ca victima a dat in judecata zgomotosii si a castigat!!!...Ca doar fiecare are dreptul sa traiasca, si nu e responsabil pentru copiii altora, numarul sau comportamentul lor; adica e vorba de izolatie si de respectarea vecinilor...Oare nu este alta solutie decat tribunalul si inregistrarea decibelilor?
Ca administratorul, in Romania isi asuma doar incasarea cheltuielilor...(care e fisa postului sau, TOTUSI?)
In afara de "Legea linistii publice" 2 randuri, nu am gasit nimic...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: blocatari , utilizator 16:20, 28 August 2009
Un vecin deasupra mea aproape zilnic repara cate ceva in casa, in balcon, numai dupa ora 13, atunci cand de obicei incerc sa adorm copii de 3 si respectiv 5 ani. Dimineata este liniste . Pe la 10 - 10.30 plec la plimbare cu copii. Pe la 12 ma intorc , le dau de mancare si-i pregatesc de culcare. Atunci incepe vecinul sa repare, arunca sculele, sparge, freaca balconul, ascute cutitul de marginea balconului, bate parchet, bate cuie, etc. Dureaza aceste lucrari cel mult 2 ore, dupa care e liniste , adica atunci cand se trezeasc copii. Acest lucru se intampla de 3-4 ori pe saptamana.
La scara bloului este afisat programul de liniste 22-8 si 14-17 cu rugamintea ca in aceste intervale sa nu se faca reparatii in apartament, sa se dea volumul la muzica mai mic, sa nu se tranteasca usile, etc.
Majoritatea respecta acest program dar unii nu vor, nu inteleg, nu pricep.
Dupa mai multe incercari, discutii cu proprietarii individual sau in adunarea generala, am incercat si incerc si-acum sa aplic metoda cu atenuarea, mascarea zgomotelor prin derularea de povesti sau muzica pentru copii .
Pe bucati am inceput sa izolam peretii cu poliester, rigips, etc.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Adriantot, moderator
La mine acum, in apartamentul vecin, se da cu bormasina, se racaie, se arunca sculele. Chestia asta tine de 1 an si mai bine de zile, cu intermitente. Se aduc mesteri, astia fac ce-i taie capul, cand ma intalnesc, foarte rar, cu vecinul il rog sa-i instruiasca pe baieti cu orele de liniste, el zice ca da si a doua zi chestia se repeta. Ma duc la usa si sun, baietii nu raspund. Lucreaza asa pana cand vecinul termina banii. Dupa o luna, doua cheama alti mesteri care darama ce-au facut ceilalti, ca n-au facut bine....si uite-asa.......o tot tinem intr-o veselie cu bormasina.
A!!!!...aceeasi problema, dimineata e liniste, cum vine ora 13, intram in trepidatii si scrasnituri si bocaneli...pana la 16...cand baietii se satura de munca si pleaca acasa.
Daca aveti tabloul cu sigurante jos e simplu de actionat...
Karpop la politistul de proximitate ai fost ?
ptr elga Ganditi-va la o forma de recompensare a vecinului pentru ca va mentine simturile treze A fost o gluma !
Ma gandesc ca poate-si termina vecinul banii si intram in vacanta de amenajare. Oricum, fata de altii, pot spune ca la mine e lux. Ce vad ca se intampla prin alte parti ....ma ia cu fiori reci pe spate, cat e de cald afara!!!!

Alte discuții în legătură

Reclamatie liniste bloc liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu. As dori sa stiu si eu: care este ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Despre zgomote si muzica in apartament ramo18tm ramo18tm Buna seara. In primul rand, mi-am implinit un vis, si anume ca am devenit proprietara unui apartament nou-nout, de 6 saptamani. Stateam cu parintii, si cum am ... (vezi toată discuția)