avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legislatie liniste bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legislatie liniste bloc

Buna ziua!
Ma simt obligata sa intreb o parere avizata macar partial (dat fiind ca am fost abordata cu sarcasm la ultima interventie din domeniul "asociatii proprietari" cu aluzii la civilizatie, desi civilizat mie mi se pare sa respecti drepturile celorlalti), daca am vreo sansa normala, fara litigii sa abordez problema linistii...in afara de acel articol evaziv din legea linistii publice cum ca nu ai voie sa utilizezi aparate etc intre orele 14-7 si 22-8, adica in rest poti sa faci vacarm???????? DECI, la ora 8 pot sa dau drumul la boxe la amaxim pana la 14, pauza 3 ore apoi pana la 22 iarasi fara probleme???
Ideea e ca vecinii ca au laminat, in mod sigur fara strat protector pentru amortizare sunet si copil....de 2 ani ma innebunesc toata ziua, acel copil alearga pe laminatul neizolat fonic, nu este oprit prin educatie deloc, se pare, tropaie, taraste obiecte, (stimulat de parintii=profesori de sport), care se rostogolesc cu zgomot, eu fiind vara in concediu ma deranjeaza permanent, nu mai spun restul anului cand nu ma pot odihni de nervi...Situatia deranjanta este si in timpul acelor asa ziselor ore de liniste si seara sau noaptea pana la ora 23-24!!!-desi DUPA presupusele ore, dat fiind ca nu este scos deloc in curtea blocului.
Am incercat o discutie amicala acum vreo 14 luni cu vecinii, in sensul ca i-am rugat sa fie ponderati, le-am sugerat sa vina la mine sa asculte ce se intampla acolo, eu lucrand cu publicul si avand nevoie de liniste acasa LA MINE!!! si mi s-a ripostat ca FAC CE VOR IN CASA LOR ///CAND vor!!!si ca eu sunt NEBUNA...deductie in conformitate cu nivelul lor educational, se pare, ceea ce nu este adevarat fiindca suport cu stoicism zgomotul continuu generat de tropaielile copilului pe laminatul fara covoare fiindca asa e in TREND!!!...blocul e din betoane ceausiste si asta e!!!..Adica de ce sa cheltui eu suta de milioane pe izolatie tavan ca NU EU FAC ZGOMOT!!!! 20 de ani au locuit deasupra niste oameni cu bun simt cu care nu am avut niciodata discutii.
Stiu ca o situatie cu...rotobilul a fost mediatizata acum vreo 2 ani...in favoarea inculpatului de 1 an...dar VICTIMA, dar inteleg ca victima a dat in judecata zgomotosii si a castigat!!!...Ca doar fiecare are dreptul sa traiasca, si nu e responsabil pentru copiii altora, numarul sau comportamentul lor; adica e vorba de izolatie si de respectarea vecinilor...Oare nu este alta solutie decat tribunalul si inregistrarea decibelilor?
Ca administratorul, in Romania isi asuma doar incasarea cheltuielilor...(care e fisa postului sau, TOTUSI?)
In afara de "Legea linistii publice" 2 randuri, nu am gasit nimic...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: blocatari , utilizator 16:20, 28 August 2009
Draga KARPOP, numai cine a trecut prin asa ceva ,intelege prin ce treci...Si eu ma confrunt cu aceasta problema de 9 ani... Sunt cu nervii in pioneze... dar sa nu va inchipuiti ca intereseaza pe cineva din Ministerul de Interne ca acest stress produs de toti tarlanii stabiliti la bloc, ne afecteaza sanatatea noua, celor care muncim zi de zi. Nici nu stiu ce sa va spun... Ati incercat cu sectoristul de zona? Sau politia primariei ? Nu stiu din ce zona a tarii sunteti... dar poate si politia primariei sa actioneze, sau jandarmeria, daca aveti probleme cu sectoristul de zona ...
Ma gandesc ca ar trebui sa redactam o petitie, pe care sa o semnam cat mai multi si prin care sa solicitam schimbarea acestei legi care nu ajuta la nimic....la urma urmei. Ba da , ajuta golanimea si marlanimea...
Am fost in afara granitelor tarii dat fiind si meseria mea... Tocmai spuneam ca in Elvetia nu-ti permiti sa tragi apa dupa ora 22. Poate nu credeti dar asa este... Daca deranjezi dupa orele 22 esti amendat .Si amenzile sunt mari... Nici in timpul zilei nu ai voie sa produci zgomote care sa deranjeze vecinii. Dar acolo politistul care raspunde de zona respectiva vine la un simplu telefon si vine tiptil - tiptil ca sa auda el personal ce se petrece... Si daca te-ai prins , te-a" A R S ", atunci, pe loc. Nu e ca la noi , ca sa vezi ca e copilul, ca e dracu sau tat-su...
Dar daca la noi sistemul sanitar este atat de bolnav , deci grija fata de om , nu exista... fireste ca nimic nu este pentru noi , in aceasta tara... Sunt incurajati golanii, smecherii, tarlanii care-si fac vile in apartament, iar tu care depinzi de un program, si trebuie evident sa te odihnesi pentru a te reface psihic si fizic pentru a doua zi, esti ignorat, catalogat drept RECLAMAGIU DE PROFESIE, nebun, bolnav psihic... de catre gloata de salbateci si needucati care s-au vazut si ei la bloc... si mai trist , incurajati de neputinta unor sectoristi care le mai dau si apa la moara, spre a mai avea ei inca un caz inchis si pentru a te determina sa -ti fie lehamite sa mai faci reclamatii la politie... Si asa poti sa inebunesti iremediabil... Cred ca daca aceste reclamatii ar fi solutonate corect numarul lor ar scadea si d-nii sectoristi ar fi mai putin solicitati... Dar...
Ma intreb oare, nu exista nici un membru al guvernului care sa intre pe acest forum si sa vada problemele grave cu care se confrunta poplatia???
Nu toti putem locui la casa, la vile, deci ramane varianta locuitului la bloc pentru mai bine de 70% din populatia urbei.( stiti cum iti spune tarlanul :"Nu-ti convine? du-te la vila cucoana!) Pai atunci hai sa cerem o lege pentru oameni civilizati ca doar am intrat in UE , ce mama dracului???
Va recomand sa accesati www.locatar.ro pentru fisa postului la administrator, sef de scara, etc...
Va doresc din tot sufletul sa rezolvati probleme linistii dvs.:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie liniste bloc liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu. As dori sa stiu si eu: care este ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Despre zgomote si muzica in apartament ramo18tm ramo18tm Buna seara. In primul rand, mi-am implinit un vis, si anume ca am devenit proprietara unui apartament nou-nout, de 6 saptamani. Stateam cu parintii, si cum am ... (vezi toată discuția)