Este cu putinta ca eu numitul Cristian Dinu - 35 ani - nascut in sector 1
sa-mi obtin copie dupa certificatul de nascut viu de la un serviciu de stat!
Acestea ar fi actele necesare eliberarii?!
"Certificatul constatator al unui nou născut viu se completează în momentul nașterii de către medicul ginecolog.
Pentru eliberarea acestuia aveți nevoie de următoarele acte:
acte identitate (copie) a părinților
certificatul de căsătorie
certificatul de naștere al mamei în cazul în care aceasta este necăsătorită"
Multumesc si ma simt onorat daca imi veti raspunde!
Nu asta este ideea de a arata politistului acest act, insa se pare ca fara stirea mea sau consimtamantul meu acest act este in arhiva statului si doresc sa intru in posesia copiei conform cu originalul.
Aceasta "tranzactie" nu mi se pare corecta avand in vedere ca eram cam de cateva kilograme cand altcineva a decis pentru mine sa instraineze acest document.
Cam asta este ideea, am primit in schimb un altul de la instutuia statului.
Sper sa nu deranjeze acesta simpla dorinta.
Sa inteleg ca daca sunt nascut in sectorul 1 voi completa cererile la primaria sector 1.
Multumesc si sunt onorat ca mi-ati adresat intrebari si raspunsuri.
1. Nu puteti obtine copie dupa constatatorul de la primarie, intrucat nu primaria este cea care a completat acel document. Primaria doar il detine intrucat este dovada care a stat la baza inregistrarii actului dvs. de nastere.
2. Puteti depune o cerere la spitalul unde dvs.v-ati nascut, de unde puteti obtine datele dvs. de la nastere, intrucat cotorul de la certificatul constatator se afla in posesia lor(sper sa nu va spuna ca au ars arhiva).