avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre individuale de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre individuale de apartament

Asociatiile de proprietari au atributii legale de administrare si gestionare a acestor repartitoare ? Ce spune legislatia ? Interpretari .
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 14:04, 25 Octombrie 2016
@timpuriu,

Depinde de finantare.

Daca fondurile provin din chirii sau alte activitati, procurarea de bunuri si servicii in favoarea proprietarilor NU este permisa - (deturnare de fonduri).

Daca fondurile provin dintr-o masura, o hotarare luata in AG sau o decizie a com. ex. prin care se doreste achizitionarea de apometre in cazul discutiei noaste, atunci masura este absolut legala, adica suma necesara achizitionarii bunului se strange treptat...
cam aceasta este explicatia mea.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
Adam Grecu, utilizator
este ilegala o asfel de hotarare si daca negandim nu are nici logica
Puteti dezvolta faza cu
... ilegala o asfel de hotarare si daca negandim nu are nici logica
.
Chiar v-as ramane indatorat daca putem clarifica acest aspect.
fondul respectiv era fond de reparatii; asadar, absolut legal.
Culmea, e si logic, e si legal.
amvirdan,

Asa cred si eu, insa omu' nostru nu intelege.
Din acet motiv l-am rugat sa vina si sa dezvolte ideea cu ilegala si nici logica.
Faza aceasta cu logic-ilogic a "macinat" multe minti de-a lungul secolelor. Nu sunt eu buricul pamantului, dar aceasta este de-o simplitate nemaipomenita, dar se pare ca unii chiar aceasta simplitate ii deruteaza.
Cu salutari din Moldova!

Alte discuții în legătură

Ce act normativ reglementeaza facturarea apei in sistem pausal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Obligat sa schimb apometrele? pya pya Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre ... (vezi toată discuția)
Are dreptul asociatia de locatari sa ma taxeze pt un consum foarte mare de apa si sa nu regularizeze din urma atunci cand aduc citirea?! Andralore Andralore Buna ziua. Are dreptul asociatia de locatari (inca nu e asociatie de proprietari cf noii legi) sa refuze sa regularizeze consumul foarte mare taxat pe lunile ... (vezi toată discuția)