avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... OBLIGATIILE MELE LEGALE CATRE TERMOFICARE FIIND ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

OBLIGATIILE MELE LEGALE CATRE TERMOFICARE FIIND DEBRANSATA

Locuiesc intr-un apartament la bloc,de 11 ani sint debransata de la termoficare(apa calda si caldura) avind centrala de ap.Platesc caldura pentru tevile care trec prin ap.cica asa e legea.De curind sa defectat ceva teava pe coloana de la caldura,a fost necesar sa se goleasca coloana de apa pentru a se repara apoi reumpluta.Intrebarea mea este:legal sint obligata sa contribui la costul reparatiilor si diferenta de apa daca nu mai beneficiez de nimic de la termoficare ? Multumesc.































Cel mai recent răspuns: Daniel4x4 , utilizator 22:35, 19 Ianuarie 2017
Doamna proprietar dumneavoastra cand ati montat centrala ati cerut aprobare de la Asociatia blocului dv.si aceasta va dato cu conditia respectari de catre dv a legislatiei in vigoare pe de o parte si pe de cealalta parte dv detineti conform actului de proprietate parti comune in cota indiviza (proprietate comuna perpetua nedefinita)incalzirea pe parti comune trebuieste platita de toti proprietarii adica toate coloanele altele decat cele care va apartin pe orizontala,tevile pe verticala sunt proprietate comuna si deservesc toti proprietarii dv cand ati cerut acordul proprietarilor de la asociatie pt.optiunea de a monta centrala de apartament nu ati specificat ca doriti sa va scoateti tevile comune caci daca solicitati nu mai obtineati nici o aprobare si eventual vindeati apartamentul caci nu aveati in veci aprobarea lor de ce nu imbracati tevile comune in vata de sticla de 10 mm si cu masca de rigips si apoi ramane de platit numai caldura de pe holuri si subsol in suma mult mai mica niciodata nu veti putea scoate acele tevi deoarece distrugeti fluxul de alimentare al celorlalti proprietari incalzirea are tur si retur si dv opriti acest sistem prin ideile pe care le aveti eu daca as locui in imobilul dv v-as cere plata lunara chirie pentru tevile de alimentare cu gaz proprii de pe holul blocului ce ziceti teava dv de gaz cea principala privata si contorul dv sunt situate pe spatii comune si proprietarii va pot cere chirie lunar ce ziceti eu va sfatuiesc sa va informati mai exzact si sa va dati seama ca traiti intr-o comunitate si nu toate ideile de economie propri pot fi puse in aplicare in alta ordine de idei dv ca proprietar aveti obligatia conform legislatiei in vigoare sa intretineti toate bunurile si sistemele in stare de functionare TOATE COLOANELE de alimentare cu utilitati sunt o parte si proprietate dv .Nu veti castiga niciodata in instanta eliminarea coloanelor din apartament RADET-ul este un furnizor de utilitati si nu are nici o legatura cu dv nu mai umblati degeaba acest furnizor are un contract de furnizare cu asociatia imobilului
As vrea sa completez, doar, cele aratate de catre @ynocentta - care a dat cel mai bun raspun, dar incomplet, adica nu a aratat baza legala.
Celelalte raspunsuri sunt doar pareri personale care denota necunoasterea legislatiei, dar este bine ca intrebati.
Iata ce "spune" HG nr 1588/2007 cu privire, chiar la aceasta chestiune:

CAPITOLUL III

SECŢIUNEA 1
Repartizarea cheltuielilor rezultate din întreţinerea,
repararea şi exploatarea condominiilor


Art. 32. - (1) Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.
(2) Repartizarea cheltuielilor sau a obligaţiilor financiare pe fiecare proprietate individuală revine administratorului, în cadrul contractului încheiat cu reprezentantul asociaţiei de proprietari a condominiului. Lista de plată se semnează de administrator şi de un membru al comisiei de cenzori şi se aprobă de preşedinte prin semnătură şi aplicarea ştampilei asociaţiei, persoanele semnatare certificând şi răspunzând de corectitudinea listei de plată.
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună, a abandonării apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă ori în alte situaţii.


Observati cu atentie aliniatul 3.
Asadar, pretentii de genul - ca am sa dau in judecata radetul, sau ...Sigur ca ii puteti da in judecata, dar trebuiesc scoase si tevile din apartament daca vreti sa aveti castig de cauza....Ba mai mult ! Puteti da in judecata chiar si asociatia ca sa va scoata tevile din apartament !

Opinii personale care nu au niciun fundament. Daca nu aveti alta treaba, umblati prin judecatorii, taiati tevile, daramati blocul...

Cu stima, AG
Buna ziua,
Oricine poate sa dea in judecata pe oricine, caci accesul la Justitie e liber.
Dar, domnule Daniel, ati dat un sfat in necunostinta de cauza.
Respectivele tevi constituie parti comune si este interzisa interventia asupra partilor comune. Urmarile constau intr-o amenda consistenta si in obligativitatea de a reface partile comune afectate.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2017
SebastianB, utilizator
albundys a scris:





:Fiind proprietatea mea pot sa dau in judecata radetul ca eu nu vreau sa mai treaca acele tevi prin apartamentul meu?



Dv aveti dreptul sa faceti orice cerere/plangere ,in contextul in care detineti temei legal in sustinere in fapt si in drept
In speta supusa discutiei,dv nu aveti temei legal sa pretindeti-atat timp cat locuiti in imobil de locuit in comun sa solicitati modificari la partea comuna de constructii si instalatii din imobil
@SebastianB :
Chiar nu s-a inteles ironia din acel raspuns....?

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea platii cotei fixe pentru termoficare andrea_palko andrea_palko Buna ziua, Doresc sa stiu daca sunt obligata la plata cotei fixe pentru incalzire avand in vedere ca am centrala termica de apartament, stau la etajul 4, iar ... (vezi toată discuția)
Conductele ce traverseaza apartamentul meu, mai constituie proprietate comuna ? iraela iraela Buna ziua, M-am deconectat de la sistemul de incalzire centalizat atunci cand mi-am montat centala proprie de incalzire. Conductele care traverseaza ... (vezi toată discuția)