avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anvelopare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anvelopare bloc

Buna ziua,
Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a vehiculat la o sedinta urmatoarele ipoteze, pe care as dori sa le verific cu dvs:
1. din 2018 (nu sunt sigura de an) anveloparea va fi obligatorie si se va face din fondurile asociatiei 100%
2. acum se poate face cu finantare europeana/primarie/asociatie, urmand ca propriatrii care depasesc venitul mediu pe economie sa plateasca 25%, restul 3.5% din costul reparatiei
3. fiindca inteleg ca suma este un mister total (nimeni nu ne poate spune un estimat), m-a interesat daca mai exista un punct decizional dupa depunerea dosarului si aflarea sumei.. nimeni nu m-a putut lamuri... Mi se pare foarte ciudat sa votezi si sa decizi inainte de a sti suma.
4. pot fi obligati locatarii de ex sa inchida cu termopan un balcon pe care il doresc in continuare deschis?

Multumesc frumos pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: tavinho , utilizator 16:46, 15 Noiembrie 2016
tavinho a scris:
m-am exprimat eu gresit, era vorba de fondul de reparatii.
Pai este cu totul altceva.
dati-mi voie sa va contrazic, dar din fondul de reparatii s-a anvelopat un bloc in care am stat si nu a platit nimeni niciun ban. este adevarat ca banii s-au recuperat la urmatoarele facturi,

Faptul ca ati adunat in acea asociatie bani treptat si ati constituit un fond de reparatii din care s-a suportat costul anveloparii este legal si logic. Dar asta nu inseamna ca proprietarii nu au platit nimic. Tocmai ati spus ca ati acumulat fond de reparatii.
Dar derutati cu exprimarea ce am sublinita-o. Care bani s-a recuperat? Daca ati avut bani in fondul de reparatii din acestia s-au achitat facturile catre executantul anveloparii. Logic. Dar ce bani s-au recuperat si de la cine, pe baza carei facturi urmatoare?
Va rog poate reusiti sa postati ceva mai clar, cu inteles, cu punct si virgula.

Mie tocmai aceasta inchidere a balcoanelor mi se pare total nearmonioasa: este vorba de un balcon pe rotund, inchiderea lui inseamna 60% plastic, 40% geam, pentru ca vor fi foarte multe ferestre dispuse in unghi. Oare de ce in complexurile rezidentiale noi este interzisa inchiderea acestora, si in alte tari la fel? Chiar poate cineva sa te oblige sa schimbi radical aspectul si destinatia unei proprietati private? (in spatele acestui balcon este o camara, deci evident ca prin inchiderea lui camara nu va mai putea fi utilizata in scopul in care a fost construita, urmand sa fie foarte cald in ea, si o usa de la bucatarie, care nu se va mai aerisi corespunzator)
eu am spus ca exista posibilitatea sa se achite si fond de rulment si de reparatii la nivel de asociatie si, in plus, la finalul lucrarilor, sa se achite si cei 20% din valoarea lucrarii. in traducere libera, mot-a-mot, avem urmatorul rezultat: pe tabelul nominal cu debitul (cat datoreaza fiecare proprietar la asociatie) 150 lei (in medie, ca si exemplu, care include si fondul de rulment si de reparatii) fara cei 20% din lucrarea de reabilitare. costul reabilitarii 8000 de lei, din care 20% = 1600 lei (adica cat plateste fiecare pentru reabilitarea in dreptul apartamentului sau). total luna cu factura de la reabilitare = 1600+150=1750 lei. multi nu pot achita aceasta suma, caz in care s-a luat decizia ca, din fondul de reparatii, sa se achite factura pentru reabilitare, iar din ce achita fiecare in lunile urmatoare sa se refaca "golul" din fondul de rulment si de reparatii (adica la facturile ulterioare pe care le datoreaza cetateanul la asociatie luna de luna in mod obisnuit).

Editat de admin: Atenție la limbaj!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Admin, administrator
niciunde in lume nu este interzisa. toate au balcoanele inchise. nici in complexurile astea noi nu este interzis, insa dezvoltatorul a luat decizia sa nu le inchida pentru ca nu toata lumea vrea sa le inchida, cum este cazul dumneavoastra, urmand ca fiecare cetatean sa isi inchida balconul dupa bunul plac. puteti opta sa nu il inchideti, caz in care exista posibilitatea sa iesiti mai ieftin decat restul vecinilor. nu stiu cat la suta este profil din pvc si cat la suta geam ca nu am stat sa calculez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc, schimbare termopane R_Ela R_Ela Care este legislatia prin care primaria obliga locatarii sa schimbe termopanele deja puse cu altele(puse de primarie), odata cu reabilitarea blocului? Fiecare ... (vezi toată discuția)
Anvelopare blocuri LiviuIvan LiviuIvan Are cineva idee de ce firma care execută lucrările de reabilitare a blocului refuză să schimbe şi ferestrele de termopan existente chiar dacă sunt vechi ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti. Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ... (vezi toată discuția)