avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului

Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:

- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla

Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
@martonze. Aveti perfecta dreptate, cu sceuzele de rigoare, si mamele si tatii pot fi parinti alienatori. Corecta observatia.
@againstPAS
Nu vă cunosc sexul şi este irelevat. V-am aplaudat ca fiind cea mai frumoasă si logică postare " cu sceuzele de rigoare, si mamele si tatii pot fi parinti alienatori " . Aşa cum m-am exprimat anterior, sunt cazuri şi cazuri, nu avem nici dreptate, dar nici dreptul să generalizăm. Nu am întâlnit până acum un topic cu atâtea commenturi, pro şi contra, unele pline de ură, frustări ( unele înteimeiate ) dar care uită că obiectul disputei este copilul lor, rod al drgostei lor. Aş dori ca acesta să fie ultimul comment, concluzia fiind edificatoare.
Martonze, atata timp cat acceptati existenta alienarii va da dreptate chiar si agpas. Nu conteaza ca e mama alienatoare, tata alienator, matusa alienatoare, la o adica e buna si o pisica alienata sau alienatorie, totul e sa ne inchinam la alienare ca la o perfect convenabila explicatie (in unele cazuri) a esecului si/sau neglijentei de parinte, care a/au dat aceste roade (refuzul copilului). Cata vreme orice forma de vinovatie a nerezeidentului poate fi transferata in proportie de 100% rezidentului, chestiunea responsabilitatii si mai ales a imaginii publice sunt rezolvate. Eu nerezidentul nu am nicio vina, nu am gresit cu absolut nimic, refuzul copilului de a-si petrece timp cu mine este 100% vina rezidentului alienator. Finalul triumfalist al acestui "rationament" este: saracul de el, sa-i dam o diploma.nDnule agpas, bateti campii cu drag, dar fara spor pentru orice om cu 2 neurorni. Repetati propozitiile standard, goale de continut, dar mai ales goale de argumente. Pretinsul dvs rationament porneste nu de la ipoteza ci de la adevarul irefragabil ca mama doreste sa controleze copilul temandu-se ca intr-o buna zi acesta ar putea sa-l aleaga pe tata in detrimentul ei. Nu stim de ce s-ar pune vreodata problema acestei alegeri, dar continuand in linia "rationamentului" dvs, va intreb:n1. daca in mintea dvs copilul ar avea vreodata a alege intre mama si tata, asta nu s-ar numi alienare, sau e alienare doar cand o "alege" pe mama?n2. daca o astfel de zi ar exista, oare nu tocmai dvs, cel inversunat impotriva alienarii, ati veghea ca asa ceva sa nu se intampla, sau daca va convine "alegerea" nu se mai cheama alienare?n3. ce fel de reprezentare a dragostei copilului fata de parinti aveti, in lumina lozincii pe care o tot repetati ca orice copil isi iubeste in mod egal parintii, de imaginati, ba chiar anticipati, ca unui copil i-ar veni perfect normal sa aleaga intre cei doi parinti? adica cum sa aleaga, aici nu mai intervine lozinca iubirii egale si a domiciliului alternantiv?n4. eu, in cazul unui nerezident ca dvs, as fi sigura ca nu va exista o astfel de alegere si deci nu as avea de ce sa ma tem, caci as fi convinsa ca dvs veti sprijini relatia cu celalalt parinte, ii veti spune copilului ca indiferent de sentimentele sale trebuie sa plece cu mama, ii veti da acesteia toate informatiile si o veti implica in toate deciziile. Deci de ce m-as teme? Ce ar conta alegerea copilului in cazul unui luptator atat de convins impotriva alienarii?nSau n-ati face asa, ci din contra v-ati freca mainile si ati ascunde copilul?!nNu pot sa cred anInteleg ca daca o mama apreciaza ca e bine ca un copil sa aiba un domiciliu stabil ea este descalificata ca alienatoare pentru ca nu impartaseste viziunea domiciliului alternat. Daca credeti asta sa stiti ca pamantul e plin de alienatori de ambele sexe deoarece sunt multe tarile in care nu e recunoscuta custodie fizica comuna. Zic sa mergeti sa-i luminati.

Dnule Iancu cred ca n-ati inteles intrebarea mea, o repet:
cum se face ca cei care propun si voteaza legi, in majoritate barbati, au facut o lege care sa o avantajeze pe mama? adica nici cand aveti paine si cutitul in mana nu-i dati de capat?
Doamna cu tot respectul de care se pare ca sunteti straina,faceti parte din categoria de asa zise DOAMNE care faceti orice e posibil sa tineti copii departe de tatii lor,dumneavoastra aparati astfel de femeii tocmai pt ca faceti parte din categoria aceea.
Se pare ca nu stiti sa va respectati nici pe dumneavoastra nici copilul.
Sa va fereasca Dumnezeu de reversul medalie,pe care credeti ca ati obtinut-o ,caci nu va vad bine.
Argumentele superioare ale celor asemenea dvs, carora le luati apararea (ca sa va impartasesc "rationamentul"), incep si se rezuma la amenintari. Mai deunazi scria aici un coleg de al dvs despre cum ii baga "frica in oase".(cu referire la mama).nSi stimate asa zis domn, va impartasesc si exprimarea, ce fel de revers sa existe cand un luptator ninja impotriva alienarii nu va lasa niciodata ca asa ceva sa se petreac, sau da? si toata vorbaria e doar de fatada.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)