avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conditionare caldura de plata integrala a facturii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conditionare caldura de plata integrala a facturii RADET

Buna ziua,
locuiesc intr-un bloc in care majoritatea locatarilor au centrale de apartament si doar 4-5 apartament au ramas racordate la RADET. Este legal si posibil sa fiu conditionat pentru a primi caldura de la RADET doar in situatia in care platesc in intregime factura de cladura de la RADET?!
Cel mai recent răspuns: gcprmr , utilizator 06:05, 18 Noiembrie 2016
La 700 lei e centrala termica sau masina de spalat rufe!? :offtopic:#-o
@GermanAlex
Domnule Alex, vă respect dar nu înţeleg exprimările dvs." au dreptul ca ceilalti sa le suporte pierderile". Cum adică, coloanele de la subsol sunt numai ale celo 6 locatari, nu încălzesc întreaga suprafaţă a blocului ? Pierderile nu se fac în întreaga reţea, numai in cea a celor 6 ?Chiar dacă sunteţi în asentimentul userului, legea comunistă, necomunistă, este cea care stabileşte modul de repartizare a costurilor într-un codomeniu. Crede-mă, te rog, îmi repugnă expresia "comunistii, numai ei sunt de vină", sau " practici comuniste" .În ce lume trăim, nu am schimbat în '90 sistemul ?Chiar trebuie la nesfârşit să dăm vina pe morţi ?
Şi apoi, de ce să fim forţaţi de împrejurări să apelăm la SH ? Atâta timp cât omul are asigurate condiţii optime pentru un confort termic, de ce să facă un sacrificiu financiar dacă nu-l ţine buzunarul ?Pentru ca s-a trezit un Preşedinte şi o gaşcă de excroci să exploateze nepriceperea, neştiinţa altora ? Ştiţi câţi oameni pierd pentru că nu-şi cunosc drepturile ?
Tot aşa s-au găsit niste primari care în cârdăşie cu furnizorul de agent termic, să emită o dispoziţie prin care blocurile sunt declarate zone unitare şi administraţiile care-şi dau acordul pentru montarea de CT vor fi penalizate. Stii care a fost argumentul Primarului ?
" Dacă toţi ne-am debranşa, ar muri CET-le, sute de oameni ar şoma " Ştiţi cum l-am combătut? L-am ameninţat cu instanţa de judecată pentru : 1. discriminare ( vecinIi mei , majoritatea au CT) ; 2. Îmi încalcă dreptul de a-mi alege furnizorul. Şi s-a rezolvat domnule, am primit toate aprobările. Asta-i ţara despre care vorbeaţi, unde dreptul meu de cetăţean, prevăzut în Constituţie, nu-l obţin decât in instanţa judecătorescă.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2016
petricadracea, utilizator
In urma interventiilor facute la RADET, primaria de sector....ieri a inceput furnizarea agentului termic neconditionat. Cred ca este momentul sa inchidem acest post. Multumesc pentru sfaturi si dezbateri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Factura mare caldura elenaulmeanu elenaulmeanu In blocul unde locuiesc, din 54 de apartamente au ramas doar 10 (printre care si eu)racordate la radet,restul si-au montat centrale proprii. La cererea ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)