avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie proces verbal de contraventie

Buna ziua,
Va roga sa ma ajutati si pe mine cu un model de contestatie a p-v de contraventie intocmit de politia comunitara. M-ar ajuta un link sau macar pasii care trebuie sa-i urmez in intocmirea contestatiei.
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters82010 , utilizator 17:45, 2 Septembrie 2009
Ce parere aveti despre aceasta situatie? Se poate cere anularea p-v pe acest motiv?
Am nevoie de un sfat in acest sens. Multumesc!
loredanap a scris:

Este posibil ca procesul verbal de contraventie sa fie intocmit in 10.08.2009 (fara martori, probabil in birou) daca fapta a fost savarsita in 21.06.2009?
Comunicarea p-v s-a facut in 27.07.2009.

OG 2/2001:
Art. 25. - (1) Procesul-verbal se va înmâna sau, după caz, se va comunica, în copie, contravenientului şi, dacă este cazul, părţii vătămate şi proprietarului bunurilor confiscate.
(2) Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult o lună de la data aplicării acesteia.

In cazul dvs. comunicarea a fost facuta tardiv, depasind termenul de o luna prevazut de lege.
Sunteti sigura ca procesul verbal a fost intocmit in august 2009 si comunicat in iulie 2009?
Fapta a fost savarsita in iunie 2009 iar sanctiunea a fost aplicata in august 2009. Ce vi s-a comunicat in iulie 2009?

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Imi cer scuze!
Comunicarea p-v s-a facut in 27.08.2009 si nu in iulie. Nu este o neconcordanta prea mare intre cele trei date????
21.06.- data apare pe poza facuta de politia comunitara
10.08.-s-a intocmit procesul verbal
27.08.-s-a comunicat p-v.
Termenul de o luna din art.25 O.G. 2/2001 se calculeaza de cand?
21.06.- data apare pe poza facuta de politia comunitara
10.08.-s-a intocmit procesul verbal
27.08.-s-a comunicat p-v.
Deci se respecta art.25(2) din OG.2/2001(10.08 -27.08)-sunt mai putin de 30 zile.
In privinta intocmirii p.v in data de 10.08.2009 cand defapt fapta a fost savarsita in data de 21.06.2009 ei o sa motiveze volumul mare de lucru si de regula instanta sustine aceasta.
Insa datorita faptului ca p.v nu a fost intocmit in prezenta dv.si a cel putin un martor trecut cu CI sau BI ,asta da poate fi in favoarea dv,contestati acest fapt sau vedeti in interiorul pv.ceea ce nu au respectat ei.
Atata timp cat noi nu avem aceste acte spre a le studia ,putem doar sa sugeram raspunsuri cat de cat sa va ajute pe dv.

Alexa...

Alte discuții în legătură

Procedura pentru o amenda comunicata mai tarziu de 30 de zile alexandra_marta alexandra_marta Am primit astazi (stampila postei este din data de 23.09.2009, iar pe scrisoarea in sine in partea superioara, sub serie si numar este trecuta data de ... (vezi toată discuția)
Somatie din partea directiei generale de impozite si taxe locale pt. un pv de la politia rutiera mariusft mariusft Buna ziua, Astazi am primit o somatie de plata din partea MF pentru o amenda primita in 04.06.2008 pentru depasirea limitei de viteze in orasul Brasov, la ... (vezi toată discuția)
Comunicare prin afiºare a unui proces verbal de contravenþie merriva merriva Buna ziua, Am o problema legata de comunicarea unei contraventii, stationare in zona interzisa, soldata cu ridicarea autoturismului. Politia Locala S6 a ... (vezi toată discuția)