avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Loteria bonurilor fiscale, bon fiscal respins de ANAF
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Loteria bonurilor fiscale, bon fiscal respins de ANAF

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema intampinata. Dupa extragerea din 16 octombrie 2016, am depus la sediul ANAF un bon fiscal emis de o casa de schimb valutar, prin care a fost incasata suma de 440,50 lei la schimbarea a 100€. La jumatatea lunii noiembrie am fost instiintat la domiciliu de ANAF ca, citez: Ca urmare a solicitarii depusa si inregistrata la AJFP sub nr va aducem la cunostinta faptul ca cererea de revendicare aferenta unui bon fiscal emisa de o casa de schimb valutar nu reflecta o operatiune de vanzare de bunuri, intrucat bonul fiscal nu respecta prevederile art.1 alin.(2) coroborate cu cele ale art.6 alin. (1) lit.c) din O.G. nr.10/2015, pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, astfel cum rezulta din punctul de vedere elaborat de Directia Generala de Legislatie Cod Procedura Fiscala-Reglementari Nefiscale si Contabile. Urmeaza o stampila, doua semnaturi.
Precizez ca pe bon nu este numele meu. Din ce am inteles din regulament, conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru a participa la aceasta loterie, nu au nici o legatura cu faptul ca bonul nu reprezinta o vanzare de bunuri, ca nu apare numele meu pe bon. Loteria bonurilor fiscale a fost lansata ca o arma impotriva evaziunii fiscale si nu ca un impuls pentru cresterea consumului, asa cum mi-au explicat reprezentantii ANAF. Alta explicatii au fost ca nefiind numele meu pe bon, nu pot verifica daca nu exista o legatura intre mine si firma emitenta, ca nu poate fi inregistrat in sistem acest bon, din nu stiu ce motive ( citate dintr-o adresa primita de AJFP local de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov). Cred ca este , ca de obicei la noi, o interpretare fortata a acelui regulament. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 11:21, 2 Decembrie 2016
Poti sa dai un link catre acel regulament unde scrie ca participa si alea de la loterie? In afara de linkuri din presa, ca alea sunt pareri personale...
svabu a scris:

Conform regulament ANAF - sunt valabile pt . a participa la loteria fiscala, bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masa,precum si cele eliberate de casele de schimb valutar sau firme neplatitoare de TVA.
Acuma -intreb si eu - precum utilizatorul CristiCS- scopul acestei campanii nu era cumva combaterea evaziunii fiscale prin stimularea constiintei civice ?
Inteleg din postarea utilizatorului CristiCS ca bonul fiscal emis de casa de schimb valutar nu era emis pe numele lui.
In acest context va intreb - cand cumparati produse de la hipermarket va este scanat si buletinul pe bonul fiscal ?
Poate aflam un raspuns privitor la aceasta speta .


Re . lucianrosca- Avand in vedere ca esti interesat de subiect sugerez sa interoghezi-
m.finante.ro -anaf- conditii de acordare loteria fiscala . alea de la loterie....sper ca site ministerului de finante sa fie credibil...
Intrebarile raman - va aduceti aminte de primul castigator al loteriei fiscale ? A strans bonuri fiscale din gunoi ///
Daca nu era numele lui pe bonul fiscal si nu se putea verifica legatura intre el si firma emitenta- conform problemei expuse de CristiCS - aceasta premiere - a fost arbitrara.
Cum ramane cu stimularea constiintei civice -privitor la faptul ca fiecare cetatean are obligativitatea de a cere bonul fiscal ?
Sper sa nu fie o polemica sterila .
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2016
svabu, utilizator
Asistenta-contribuabili-loteria-bonurilor-fiscale-intrebari-si-raspunsuri. Aici veti gasi un material informativ elaborat de Ministerul Finantelor Publice in care se precizeaza ca participa la aceasta loterie si bonurile fiscale emise de casele de schimb valutar, fiind respectate O.U.G. 28/1999. Este un raspuns oficial la una din intrebarile puse de contribuabili.
siteul asta e doar un blog, nu scrie nicaieri (sau nu gasesc) pe mfinante despre acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loteria bonurilor fiscale maty.aura maty.aura De ce nu sant luate in considerare la Loteria bonurilor fiscale ,bonurile fiscale de la Casele de schimb valutar? Acestea nu sant tot bonuri fiscale? (vezi toată discuția)
Loteria bonurilor, inregistrare bonuri MariaRatiu MariaRatiu Buna. Am si eu o intrebare in legatura cu loteria bonurilor. Daca am inregistrat un bon pe contul meu, acelasi bon il poate inregistra si altcineva pe contul ... (vezi toată discuția)
Terminale de plata electronice nefiscale, loteria bonurilor cyan cyan Multe persoane isi platesc facturile la utilitati sau pentru alti furnizori (telefonie, cablu, produse cosmetice) la terminale cu autoservire amplasate in ... (vezi toată discuția)