avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor nopate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor nopate

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi:
am angajat cativa agenti de paza, si conform codului muncii le dam spor de noapte 15%, dar inainte trebuie facute ceva hartii? la ITM de exemplu?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:05, 4 Septembrie 2009
1. Din Codul muncii:
Art.122 (3) Angajatorul care, în mod frecvent, utilizează munca de noapte este obligat să informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de muncă.
2. Aceasta informare se face in scris: se anunta care sunt locurile de munca si numarul de salariati care lucreaza in schimbul de noapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de noapte nedeclarate mapo1970 mapo1970 buna ziua, lucrez la o firma in ture de zi si de noapte de 8 ani de zile si am constatat cu stupoare ca angajatorul din anul 2001 pana in anul 2005 nu a ... (vezi toată discuția)
Spor pentru orele de noapte saftmiki saftmiki Vreau sa dau muncitorilor spor pentru lucru de noapte de 25%, dar pana acum am dat 15 %.Trebuie facuta o decizie pentru fiecare persoana sau o decizie in care ... (vezi toată discuția)
Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)