Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa mi-o plateasca) dar factura e semnata de agentul lor insa nu e stampilata cu stampila firmei, le-am trimis o adresa sa-i invit la conciliere, insa n-au vrut sa primeasca ( mi s-a intors confirmarea de primire, neprimita :D).
Ce sa fac? fac cerere de chemare in judecata, cerere de emitere a ordonantei pt. somatie de plata...?! :stunned:
Stiu ca trebuie sa dovedesc ca i-am invitat la conciliere pe cale amiabila, insa daca ei nu vor sa primeasca?!
Nu e nici o diferenta, daca sunt prezentate elementele prevazute de art. 720 ind. 1.
De ex. eu am primit - Somatie, Avertisment, Notificare, Invitatie la conciliere. Toate sunt la fel.
Eu va sfatuiesc, cum au zis si colegii mei sa mergeti pe OUG 119/2007, chiar daca o sa aveti termen "la anu"!
PS - nu uitati de penalitati si dobanda legala+cheltuilile de judecata! :luck:
Puteti demara actiune in baza OUG119/2007, asa cum au precizat antevorbitorii mei, dar puteti face in paralel si concilierea directa in baza art. 720^1 C.Pr.Civ. pentru a nu mai pierde timpul in eventualitatea in care vi se respinge actiunea pe OUG119.
Pe OG5/2001 instantele au inceput sa "refuze" actiuni pe comercial in ultima vreme declinandu-le spre OUG 119.
Succes! :)
- si in ce priveste taxele? cum e cu OG 119/2007? tot 39 lei+timbru de 0,30 bani???
- dar facturile semnate dar nestampilate sunt acceptate???(mentionez ca unele din facturile in cauza sunt semnate+stampilate, altele doar semnate)
Multumesc tare mult pentru interes si pt. ajutorul acordat!!!
...inca ceva...pot solicita penalitati (1% se prevede in contract) + dobanda legala + cheltuielile de judecata .... si daca in contract este prevazut ca se poate solicita daune interese?! (solicit si d'alea?:D)