avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare Creanta!!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare Creanta!!!

Buna,

Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa mi-o plateasca) dar factura e semnata de agentul lor insa nu e stampilata cu stampila firmei, le-am trimis o adresa sa-i invit la conciliere, insa n-au vrut sa primeasca ( mi s-a intors confirmarea de primire, neprimita :D).

Ce sa fac? fac cerere de chemare in judecata, cerere de emitere a ordonantei pt. somatie de plata...?! :stunned:
Stiu ca trebuie sa dovedesc ca i-am invitat la conciliere pe cale amiabila, insa daca ei nu vor sa primeasca?!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARIANA TRUFIN , Consilier juridic 18:47, 10 Septembrie 2009
Taxele au ramas aceleasi.
In principiu, daca aveti contract, ar trebui sa va fie acceptate si facturile doar cu semnatura dar practica difera de la judecator la judecator.
Dobanda legala se calculeaza doar daca nu sunt prevazute penalitati de intarziere. Nu am inteles la ce se refera acel 1% din contract.
Cheltuieli de judecata este chiar recomandat sa solicitati.
Se pot solicita si daune interese dar vor trebui dovedite.
1% - ma refeream la penalitati, asa e prevazut in contract, 1%/zi de intarziere..doar ca nu e trect nr. de zile dupa care va deveni restanta plata (doar pe factura e trecut ca dupa 7 zile) sa iau in calcul la penalitati 7 zile sau 30?

sI daca penalitatile sunt mai mari ca soldul restant???:D
In contractul semnat nu se prevede termenul de plata? Penalitatile se calculeaza din prima zi dupa implinirea termenului de plata.(de ex. TP: 7 zile => penalitati din ziua 8).
Daca nu aveti o clauza expresa in contract, prin care sa se mentioneaze ca penalitatile pot depasi cuantumul debitului, veti putea cere penalitati mai mari dar nu vi se vor acorda decat, cel mult, la nivelul debitului principal.

Este clauza care prevede ca facturile vor fi "restante in....zile, neplata la acest termen duce la penalitati de 1% pe zi de intarziere", doar ca nu e completat nimic acolo. Insa pe facturi se prevede ca vor fi restante dupa 7 zile. In acest caz, e valabila prevederea de pe facturi?
Da.

Alte discuții în legătură

Refuz primire corespondenta Monica H. Monica H. Buna ziua, Ce pot face pentru a recupera un debit, daca societatea debitoare refuza sa primeasca notificarea si invitatia la conciliere? In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi. cum il dau in judecata? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am de recuperat niste bani de la un client din anul 2008. Luna trecuta am trimis o notificare cu confirmare de primire pe adresa acestuia, dar a ... (vezi toată discuția)