avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decl 010 asoc. propr. Impozit pe Profit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decl 010 asoc. propr. Impozit pe Profit

Asociatiile de Proprietari care nu realizeaza niciun venit de natura economica (chirie spatii sau alte activitati) aveau obligatie sa depuna 010 in ianuarie 2016 in care sa se declarare cu impozit pe profit, iar in februarie sa depuna D 101 cu o venituri si 0 cheltuieli?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: agherghina , utilizator 15:39, 2 Februarie 2017
Multumesc frumos pentru informatie.
Problema este cu depunerea D010, care ar fi trebuit depusa pana pe 15.01.2016 caci altfel nu se pot depune D101, pentru ca nu figureaza ca platitori de impozit pe profit.
Avand in vedere ca majoritatea asociatiilor de proprietari se afla in situatia nedepunerii declaratiei 010 in termen , poate se va face inregistrare de catre ANAF din oficiu, fara amenda.
Din oficiu nu se va face. Trebuie s-o depunem noi, administratorii sau presedintii de asociatii, eventual se pot implica si cenzorii.
Amenda nu cred ca vom primi sau vreau sa cred ca nu vom primi.
Declaratia 101 se va transmite la anu', in 2018, pentru "profitul" = 0 din 2017.

Am pus si eu intrebarea fireasca: de ce trebuie sa depunem ceva ce nu ne e specific. Mi s-a raspuns ca unele asociatii au venituri din activitati economice, deci fac profit, ca de exemplu cele care isi inchiriaza terasele pentru antene.
Ca sa pui pe drumuri 99% din asociatii pentru o minoritate de 1% este de ne-nteles totusi si raman la ideea ca ANAF e varza si-si rezolva problemele de competenta, sporind birocratia.
Poate nu am dreptate. Astept argumente rationale ca sa-mi schimb aceasta parere.
Inregistrarea la vector fiscal trebuia facuta pana la 15 ianuarie 2016 si declaratia 101 se depune pana la 27 februarie 2017 pentru ca trabie sa se declare platitori de impozit pe profit incepand cu ianuarie 2016. Puteau totusi sa faca un anunt in presa sau la tv la inceputul anului 2016 si sa anunte acesta obligatie pentru ca sunt foarte multe asociatii de proprietari la nivel de tara si nu sunt rauvoitori ba dinpotriva, chiar platesc contributiile la buget luna de luna, inainte de termenul scadent.

Inregistrarea la vector fiscal s-a facut in momentul in care asociatia a inceput sa aiba angajati. Ce nu inteleg eu acum, este daca declaratia pentru impozit pe profit trebuia depusa de anul trecut (2016), sau de anul acesta (2017).
Am primit confirmare de la cineva care a depus la ANAF formularul 010 - s-a completat luare in evidenta incepand cu 1 ianuarie 2016, perioada fiscala anuala si s-a inregistrat fara amenda

Alte discuții în legătură

Declaratie asociatii de proprietari? FeliciaVincze FeliciaVincze Buna ziua, La o Asociatie de proprietari care nu are profit deloc, se depune D101? Eu am depus doar D010 la infiintare. Dar acum am citit urmatoarele: ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 asociatie de proprietari corneliacr corneliacr Buna ziua...o asociatie de proprietari trebuie sa depuna declaratia 101 pentru anul 2016? Un cenzor mi-a spus ca este primul an in care trebuie facut acest ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 StRotaru StRotaru Este adevarat ca , incepand cu anul 2017, Asociatiile de Proprietari trebuie sa depuna Declaratia 101, inclusiv in situatia in care realizeaza numai venituri ... (vezi toată discuția)