avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... speta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

speta

x a vandut unei persoane un autoturism, cu care a incheiat o chitanta de mana la scurt timp dupa aceasta a decedat, proprietrul masinii nu a mai apucat sa radieze masina de pe numele sau, mostenitorii defunctului au instrainat-o de mai multe ori.
Anul acesta a fost prins un individ fara rovinieta , aprimit amenda 2500ron , evident ca amenda a venit pe adresa lui x .Acesta a inaintat judecatoriei o plangere ca nu poate sa plateasca pentru fapta altuia, a depus la dosar chit de mana si o declaratie notariala in care se preciza ca nu mai detine informatii despre unde s-ar afla masina, declaratie data in urma cu mai multi ani.De asemenea x a formulat o actiune in constatare , solicitand judecatoriei sa susspende dosarul pana cand se va afla cine mai este ,,adevaratul proprietar al masinii'.Xnu poate sa plateasca aceasta amenda ptr ca nu are mijloace financiare este pensionar si are amputat piciorul drept , fiind ingrijit la pat.
Ce ma sfatuiti sa mai fac? dat fiind faptul ca legislatia in vigoare spune ca detinatorii mentionati in certificatul de inmatriculare sunt direct raspunzatori ptr achitarea rovinietei si nu cel care conduce masina.Multumesc astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: janina drula , utilizator 09:12, 10 Septembrie 2009
Soferul care conducea masina nu are nici un raport juridic cu dvs.In cadrul actiunii in constatare, "mostenitorii" defunctului caruia i-ati vandut masina trebuie sa il introduca in cauza.
Va trebui sa faceti demersuri ca sa aflati cine sunt mostenitorii defunctului, poate persoana care conducea masina v-ar putea furniza aceste informatii.
Daca nu aveti alte informatii si nu puteti obtine alte informatii, incercati sa il chemati pe cel care conducea masina poate in fata instantei declara cine sunt "mostenitorii" dar ce va faceti daca masina a fost vanduta cu chitanta de mana de mai multe ori astfel ca nici acea persoana nu stie cine sunt "mostenitorii"?
Complicat dar cum alta posibilitate nu aveti, macar incercati.
ideea este sa nu se ajunga ca acest om care este nasul meu si care este grav bolnav sa nu plateasca aceasta amenda., nu are atatia bani, are o pensie mica, inteleg ca dupa lege este vinovat ca nu a radiat masina de pe numele lui insa daca cumparatorul a facut infarct la 2 saptamani dupa vanzare, cu ce mai este el de vina?
intelegeti? de asta cer atatea date suplimentare
Am introdus in cauza mostenitorii respectiv sotia acestuia, directia de taxe si impozite locale asa cum mi-ati zis ptr radierea masinii, acum.....sa vedem , o sa merg eu sa-l reprezint prin procura notariala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai dau de noul proprietar! JosefC JosefC Buna tuturor.am o nelamurire si cateva intrebari.Problema sta in felul urmator: Acum 3 ani am vandut o masina,proprietate personala,cu contract v-c facut ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Constantin8318 Constantin8318 Buna ziua!! Astazi am primit un plic ce contine o amenda de rovinieta neplatita la o masina pe care am vanduto in decembrie anul trecut!! Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu primarie florincamelia florincamelia o prietena de familie a primit in ian.2009 o somatie de plata insotita de titlu executoriu ,de la directia de impozite si taxe locale a primariei bacau , ... (vezi toată discuția)