avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt de proportie Autor cunoscut: ADMINISTRATOR DE BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt de proportie Autor cunoscut: ADMINISTRATOR DE BLOC

Sunt membru intr-o Asoc de Propietari, 90 Ap. Introducere: :O am descoperit pornind de la un fluturas RADET primit in cutia de scrisori ca Adiministratorul nu a achitat facturi la RADET/APANOVA/REBU din Mai 2008! am reusit sa obtin situatiile soldului Asociatiei de propietari dupa ce am aflat cu greu codul de client. datoriile insumate depasesc :O 110.000 RON[/color], ceea ce am primit de la furnizorii de utilitati inclusiv penalizari. Datoria creste cu circa 0,1 % pe zi. :((:((
Pe foaia de intretinere Datoria calculata de Administrator: de circa 10 ori mai mica 15.100 Ron adica normala pentru un bloc cu 90 de apartamente!
Am afisat mesaje la toate scarile incercand sa"activez" opinia publica. Am strans liste de semnaturi cu petitii catre primarie, politie, acum sunt hotarat sa merg si la Judecatorie.
Cum a fost posibil? Cf. documentelor pe care am reusit sa le primesc+confirmari telefonice de la furnizori: pentru facturile neachitate s-a semnat Protocol intre Furnizorul de Utilitati si Administrator ca reprezentant al Asociatiei de Propietari pentru reesalonare in ...X rate Lunare. Protocolul nu a fost respectat, Administratorul nu a achitat ratele, si conform Protocolului la suma restanta se platesc penalizari de 0,1% pe zi, Ceea ce nu cunosc sunt bazele legale pentru care nu s-a intrerupt alimentarea cu apa/apacalda/caldura...cu toate ca datoria creste constant.
Cu ocazia somatiilor lunare de la furnizori Administratorul mai achita 60-70% din rata datoriei reesalonata...poate de aceea nu se opresc utilitatile...
Concluzia se impune Administratorul fura dupa o "inginerie financiara" aplicata cu succes cu concursul tacit al Furnizorilor! Spre exemplu RADET nu opreste apa calda cu toate ca Facturile sunt neachitate din 05.2008 iar suma acestora este de 55.000 RON la care se adauga 16.000 Penalizari !!!!
Astfel majoritatea locatarilor sunt contrariati, desi le-am afisat datoriile nu sunt convinsi de proportia dezastrului.
Sunt inmarmurit de lipsa de reactie a multor vecini...In plus nu avem Presedinte...cenzori...nimic nu pare legal...Avem insa fiecare din noi chitante cu care am achitat intretinerea !
Adresele facute (cu lista de semnaturi aferente - ca la semnat toti vecinii sunt de acord) ne-au fost returnate de la Primarie cu raspunsuri de genul: nu este de competenta noastra. Am depus plangere la politie, in nume personal inca din 25 August 2009 si raspunsul nu a venit: "lucrarea este in desfasurare". Am trimis documentele impreuna cu o plangere la judecatoria de sector, astept sa primesc confirmarea ca le-au primit. Totusi, vine iarna, ce ma sfatuiti sa fac sa pot rezolva in conditiile date situatia? Doresc in primul rand sa impiedic Administratorul sa "fuga" si sa-l putem trage la raspundere pentru a recupera sumele datorate si Angajarea unui Administrator nou Autorizat/firma care sa preia in urma unui control contabil/judiciar gestiunea.
@ynocentta
Garantia se retine doar daca AG hotaraste astfel si nu cred ca sunt nici macar 1% din Asociatii care au hotarat astfel!

@cmariusstancu
Administratorul nu ar trebui sa aiba stampila! Doar presedintele are relatii cu tertii in care poate si/sau trebuie folosita stampila.
care presedinte? care cenzori? credeti ca daca ar fi existat s-ar fi ajuns aici? Ori sunt mana in mana ori nu exista deloc. Din acest motiv v-am recomandat sa alegeti rapid o conducere. Chemarea in judecata (pe civil) o va face Asociatia prin presedinte.
Si daca ar exista presedintele si comisia de cenzori vor raspunde si ei impreuna cu administratorul. Eu banuiesc ca cei care au fost odata in acele functii si-au dat de mult demisia si acum nu mai este nimeni.
Buna. In primul rand se face sesizare la procuratura, printr-o adresa din partea proprietarulor de apartamente si se ataseaza copii dupa adresele eliberate de furnizori din care reies debitele. Se merge la Oficiul de Carte Funciare cu o sesizare din care reiese ca adm. este restant cu plata catre furnizori pentru a nu putea instraina apartamentul.
nu se da in judecata pe cod civil pentru ca se cere 10% din suma prejudiciata , se face pe cod penal chiar daca il( o) condamna ii da cu suspendare ( 6 luni).
in procesele civile,asociatia nu plateste nici o taxa

Alte discuții în legătură

Asoc. de propietari cu restante la furnizori: daca refuz sa platesc din nou facturile din 2008? cmariusstancu cmariusstancu Stimate Doamne/Domni, reapelez la bunavointa Dvs. de a analiza o situatie deosebita: sunt membru intr-o asociatie de locatari dezorganizata. Neavand ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)
Desprindere scara din asociatie de proprietari lt lt Buna ziua, Am o intrebare legata de desprinderea unei scari dintr-o asociatie de proprietari cu datorii mari la furnizori. Locuiesc intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)