avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt de proportie Autor cunoscut: ADMINISTRATOR DE BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt de proportie Autor cunoscut: ADMINISTRATOR DE BLOC

Sunt membru intr-o Asoc de Propietari, 90 Ap. Introducere: :O am descoperit pornind de la un fluturas RADET primit in cutia de scrisori ca Adiministratorul nu a achitat facturi la RADET/APANOVA/REBU din Mai 2008! am reusit sa obtin situatiile soldului Asociatiei de propietari dupa ce am aflat cu greu codul de client. datoriile insumate depasesc :O 110.000 RON[/color], ceea ce am primit de la furnizorii de utilitati inclusiv penalizari. Datoria creste cu circa 0,1 % pe zi. :((:((
Pe foaia de intretinere Datoria calculata de Administrator: de circa 10 ori mai mica 15.100 Ron adica normala pentru un bloc cu 90 de apartamente!
Am afisat mesaje la toate scarile incercand sa"activez" opinia publica. Am strans liste de semnaturi cu petitii catre primarie, politie, acum sunt hotarat sa merg si la Judecatorie.
Cum a fost posibil? Cf. documentelor pe care am reusit sa le primesc+confirmari telefonice de la furnizori: pentru facturile neachitate s-a semnat Protocol intre Furnizorul de Utilitati si Administrator ca reprezentant al Asociatiei de Propietari pentru reesalonare in ...X rate Lunare. Protocolul nu a fost respectat, Administratorul nu a achitat ratele, si conform Protocolului la suma restanta se platesc penalizari de 0,1% pe zi, Ceea ce nu cunosc sunt bazele legale pentru care nu s-a intrerupt alimentarea cu apa/apacalda/caldura...cu toate ca datoria creste constant.
Cu ocazia somatiilor lunare de la furnizori Administratorul mai achita 60-70% din rata datoriei reesalonata...poate de aceea nu se opresc utilitatile...
Concluzia se impune Administratorul fura dupa o "inginerie financiara" aplicata cu succes cu concursul tacit al Furnizorilor! Spre exemplu RADET nu opreste apa calda cu toate ca Facturile sunt neachitate din 05.2008 iar suma acestora este de 55.000 RON la care se adauga 16.000 Penalizari !!!!
Astfel majoritatea locatarilor sunt contrariati, desi le-am afisat datoriile nu sunt convinsi de proportia dezastrului.
Sunt inmarmurit de lipsa de reactie a multor vecini...In plus nu avem Presedinte...cenzori...nimic nu pare legal...Avem insa fiecare din noi chitante cu care am achitat intretinerea !
Adresele facute (cu lista de semnaturi aferente - ca la semnat toti vecinii sunt de acord) ne-au fost returnate de la Primarie cu raspunsuri de genul: nu este de competenta noastra. Am depus plangere la politie, in nume personal inca din 25 August 2009 si raspunsul nu a venit: "lucrarea este in desfasurare". Am trimis documentele impreuna cu o plangere la judecatoria de sector, astept sa primesc confirmarea ca le-au primit. Totusi, vine iarna, ce ma sfatuiti sa fac sa pot rezolva in conditiile date situatia? Doresc in primul rand sa impiedic Administratorul sa "fuga" si sa-l putem trage la raspundere pentru a recupera sumele datorate si Angajarea unui Administrator nou Autorizat/firma care sa preia in urma unui control contabil/judiciar gestiunea.
Multumesc. Nu e tarziu dosarul se afla la Fondul de garantare si deocamdata este vorba de un precontract de vanzare. Banca nu a aprobat creditul Cumparatorului...progr. prima casa. Noi vrem totusi sa vanda,...dar sa ne si asiguram....de suma datorata...ref. la viitorul propietar...inca nu-l stim, desigur sunt convins ca-l va interesa rezolvarea situatiei. Multumesc de raspuns. Sarbatori fericite
cmariusstancu a scris:

Multumesc. Nu e tarziu dosarul se afla la Fondul de garantare si deocamdata este vorba de un precontract de vanzare. Banca nu a aprobat creditul Cumparatorului...progr. prima casa. Noi vrem totusi sa vanda,...dar sa ne si asiguram....de suma datorata...ref. la viitorul propietar...inca nu-l stim, desigur sunt convins ca-l va interesa rezolvarea situatiei. Multumesc de raspuns. Sarbatori fericite

Gata raportam "inchiderea" cazului pe cale amiabila
Am primit o mare parte din bani si suntem cu plata la nivelul Dec.2009 la furnizori. Acum se fac incasarile pentru restul de Decembrie si pentru Ianuarie 2010. Fostul Admin a platit din banii dupa vanzarea apartamentului (familia sa de fapt;)) 77.000 lei la RADET, 36.000 lei la Rebu si un rest de 15.000 la Apanova. Suntem aproape la zi si mai ales fara penalizari de peste 100 lei/zi. Nu avem sperante pentru reintregirea Fondului de Rulment sau cel de reparatii (mai ar fi circa 30.000+7.000 aprox.)si inca nu am hotarat daca facem expertiza...dar acum dupa cea am recuperat mare parte din bani...nu cred ca se mai justifica. Multumesc de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asoc. de propietari cu restante la furnizori: daca refuz sa platesc din nou facturile din 2008? cmariusstancu cmariusstancu Stimate Doamne/Domni, reapelez la bunavointa Dvs. de a analiza o situatie deosebita: sunt membru intr-o asociatie de locatari dezorganizata. Neavand ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)
Desprindere scara din asociatie de proprietari lt lt Buna ziua, Am o intrebare legata de desprinderea unei scari dintr-o asociatie de proprietari cu datorii mari la furnizori. Locuiesc intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)