avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina fara a avea certificat fiscal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina fara a avea certificat fiscal de la vanzator

Am cumparat o masina de la un corp diplomatic strain care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, in cadrul unei ambasade si intampin probleme la inmatricularea masinii deoarece nu detin certificat fiscal si nici nu mi se poate elibera unul fiindca fostul proprietar este cetatean strain si nu este inregistrat fiscal in Romania. Ce poate fi facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: mickyberes , utilizator 22:19, 28 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Si a inmatriculat-o in Bulgaria?
Multumesc pentru raspuns. O sa trimit petitia si o sa va comunic solutia pe care mi-o vor oferi.
Masina se afla in stare foarte buna si a avut un pret bun, de aceea am cumparat-o. Nu ne-am pus problema ca nu o vom putea inmatricula.
Nu ma indoiesc ca arata bine si a avut un pret bun, altfel nu ati fi achizitionat-o, nu?

Va garantez ca veti primi un raspunsul favorabil de la oricare dintre cele 3 autoritati avand in vedere ca este vorba despre o lacuna legislativa in codul fiscal la capitolul "scutiri" (sau poate nu).

Cei de la DITL privesc inregistrarea fiscala a vehiculelor numai prin prisma prevederilor Codului fiscal (adica ca calu'!), fara a corobora codul fiscal si cu alte prevederi legale (noi muncim nu gandim). Ori o fac, poate, din necunoastere.

Scutirea de la taxele locale a corpului diplomatic se regaseste in Conventia de la Viena si in Ordinul MAI nr. 1501/2006 privind inmatricularea vehiculelor.

ORDIN nr. 1.501 din 13 noiembrie 2006
privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea
autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor

ART. 11
(1)Autovehiculele şi remorcile aparţinând misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi membrilor acestora, precum şi altor organizaţii şi persoane strãine cu statut diplomatic sau consular, care isi desfãşoarã activitatea în România, se înmatriculeazã, la cererea celor interesaţi, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe, pe baza documentelor prevãzute la art. 7, cu excepţia taxei de înmatriculare şi a dovezii plãţii taxei asupra mijloacelor de transport/impozitului pe mijloacele de transport, stabilitã potrivit legii, dacã, pe baza de reciprocitate, se acorda scutiri pentru acestea.
(2) În cazurile prevãzute la alin. (1), înmatricularea se poate realiza şi la solicitarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat".

[ link extern ]

Puteti sa mergeti direct la DITL si cu aceasta prevedere din OMAI 1501/2006 pe langa cea din Conventia de la Viena si vedeti ce parere au.

Dar inainte de a ajunge la ghiseu si sa prezentati aceste prevederi legale, pentru orice eventualitate, inregistrati si petitia la primarie si la celelalte autoritati. Direct la registratura si/sau prin email.

Facem un update;) la petitie si modificam paragraful de mai jos

Intrucat vehiculul a fost achizitionat de la Ambasada ..... nu am putut prezenta certificatul de atestare emis de DITL al unitatii administrativ-teritoriale unde vanzatorul isi are sediul.

astfel

In conformitate cu prevederile art. 11, alin. (1) din Ordinul M.A.I. nr. 1.501 din 13 noiembrie 2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelornu am prezentat certificatul de atestare emis de DITL al unitatii administrativ-teritoriale unde vanzatorul isi are sediul.

Restul ramane nemodificat. Nu mai dati amanunte despre continutul art. 11, sa caute si ei prin legislatie.

Cu cat le dati cat mai multe argumente legislative le atrageti atentia si le demonstrati ca sunteti in cunostinta de cauza!:)

Toata polologhia trebuie sa se incadreze intr-o foaie A4 cu font TimesNewRoman de 12.
Sa boldati acolo unde am boldat. Nu uitati sa va semnati si sa treceti data!:rolleyes:

Succes si asteptam noutati!
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
cyan, moderator
Buna ziua,

Nu am primit inca niciun raspuns la petitiile trimise dar am rezolvat problema.
Cei de la ambasada ne-au dat o scrisoare prin care explicau ca masina a fost a unui corp diplomat si nu a fost inregistrata fiscal, de asemenea in acea scrisoare erau citate si din Conventia de la Viena cu referire la scutirile de taxe.
In cele din urma scrisoarea a fost luata in considerare de cei de la Taxe si Impozite si am reusit sa inmatriculam masina.

Multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Situație atipica, îmatriculare mașină ambasada onulescualex onulescualex Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autoturism,proprietatea unui diplomat,atasat la o ambasada din romania(Norvegia)Acum situatia e atipica pentru ca masina ... (vezi toată discuția)
Returnare taxe auto / autoturisme cumparate noi in stat ue de o persoana cu statut diplomatic la acel moment dtigau dtigau Buna ziua ! Sunt un angajat al MAE care a incheiat in ianuarie 2014 o misiune la o ambasada a RO intr-un stat UE. Pe timpul misiunii mele, am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Aducerea in instanta dealer auto Ciprian2018 Ciprian2018 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii, eu am cumparat o masina din Romania si am inmatriculat-0 in alta tara, unde am fost obligat sa platesc ... (vezi toată discuția)