avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valoarea punctului de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valoarea punctului de pensie

Ce reprezinta valoarea punctului de pensie, cu ce este ea corelata, din ce provine?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:36, 11 Septembrie 2009
1. Cu Guvernul actual nu se stie ce se intampla de la o ora la alta, dar de la 1 ianuarie!
2. E vorba de o corelare a pensiilor venite din vechea lege si a celorlalte pensii (ex: membrii CAP) care au intrat in sistemul public de pensii. Din Legea 19/2000:
Art.180 (2) CNPAS va lua măsurile necesare, astfel încât la data intrării în vigoare a prezentei legi să determine punctajul mediu anual al fiecărui pensionar, prin raportarea cuantumului pensiilor cuvenite conform legislaţiei anterioare, pe categoriile de pensii prevăzute la art. 40, din care s-a dedus contribuţia pentru asigurările sociale de sănătate, datorată conform legii, la valoarea unui punct de pensie stabilită în condiţiile art. 80.
3. Colega Gabriela Pintea are dreptate! Stie mai bine ca mine!:((
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc din suflet amandorura!!! O sa vedem ce va fi!!
O zi buna la amandoi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctul de pensie Stefan Ioana Stefan Ioana De unde stim ca valoarea puntului de pensie trebuie sa fie de 45% din salariul mediu pe economie.Conf legii bugetului este de 732 lei.iar sak\\lariul mediu pe ... (vezi toată discuția)
Actul normativ care abroga legea nr.250/2007 elconst elconst Buna seara, Am tot auzit la TV ca a fost abrogata Legea nr.250/2007 pentru modificarea Legii nr. 19/2000, dar nu am reusit sa identific actul normativ prin ... (vezi toată discuția)
Valoarea punctului de pensie - 45% din salariul mediu brut pe economie Angel Mariana Angel Mariana V-as ruga sa imi explicati si mie cum poate sotul meu sa dea injudecata guvernul Romaniei,pentru nerespectarea legii privind punctul de pensie,in baza caror ... (vezi toată discuția)