avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pensionare anticipata partiala respins
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pensionare anticipata partiala respins

Buna seara.
Azi am primit decizia de respingere a dosarului de pensionare ,dar atentie:
1.Am depus dosarul pe data de 23/04/2009 la registratura.
2.Cererea de pensionare anticipat partiala din dosar,a fost incepind cu data de 1/06/2009,data cind implineam 58 ani si 7 luni ,
Dosar respins,din urmatoarele motivatii.
1. Data inscierii la pensie23/04/2009,(in loc de 1/06/2009 cum am scris in cerere.
2.Virsta la data inscierii la pensie 58 ani si 5 luni.
3.Virsta standard de pensionare 65 ani.
Va rog sa-mi spuneti ,am gresit depunind dosarul inainte de 1/06/2009 data la care indeplinesc conditiile de pensionare anricipata partial.
Mul;tumesc.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:25, 13 Septembrie 2009
elga50 a scris:

@stancu.c
Mai aveti o sursa de informatie accesand linkul [ link extern ] /

Buna ziua.
Da il stiu,mai este ceva ,mi sa spus ca toate actele originale ramin la dosar ,mi se restituie numai carnetul de munca,este corect asa.
Multumesc anticipat !
eficiatudorvaleriu a scris:

1.Tabelul 1 din art.42(1) se refera la cei care au lucrat in conditii deosebite de munca. Dvs. nu ati spus ca ati fi lucrat in asemenea conditii.
2. Va duceti degeaba in instanta, nu veti avea castig de cauza.
3. Nu trebuie sa va suparati daca raspunsurile noastre nu coincid cu dorinta si opiniile dvs. Dvs. interpretati legea gresit si de aici neintelegerile pe care le aveti.

Buna ziua .
Da am lucrat in conditii deosebite ,dar la dosar nu am pus toate adeverintele,nu le obtinusem la data depunerii dosarului,si am fost ferm convins ca pot beneficia de art. 50(1) si (2) corelat cu art.41 (2).
Scuze tuturor,si multumesc pentru intelegere.
Din discutii am inteles ca pot iesi la pensie numai la limita de virsta la 65ani,si la limita de virsta,beneficiind de art 42 (1) tabelul 1,la 60 ani
1. Daca vreti sa lamurim bine problema, dati-ne toate datele dvs. si sa calculam si noi data iesirii la pensie (sub toate formele ei):
- luna si anul nasterii;
- vechimea in munca (stagiul de cotizare), din care in gr. a II-a:
2. S-ar putea sa beneficiati si de pensie anticipata partiala.
tudorvaleriu a scris:

1. Daca vreti sa lamurim bine problema, dati-ne toate datele dvs. si sa calculam si noi data iesirii la pensie (sub toate formele ei):
- luna si anul nasterii;
- vechimea in munca (stagiul de cotizare), din care in gr. a II-a:
2. S-ar putea sa beneficiati si de pensie anticipata partiala.

Buna ziua .
Nascut 31/10/1950.
Vechime 39ani,3 luni si 4 zile
Gr 2 depus la dosar 16 ani si 8 luni.
Nu sa depus adeverinta de gr. 2 pentru 5 ani si 10 luni.
Multumesc mult.
1. Intrucat sunteti nascut in luna octombrie 1950, varsta dv. standard de pensionare este de 65 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 35 de ani.
asadar puteti iesi la PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA in luna octombrie 2015.
2. Potrivit legii, pentru ca ati realizat stagiul complet de cotizare, puteti solicita inscrierea la PENSIE ANTICIPATA PARTIALA cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv, la implinirea varstei de 60 de ani, adica in luna octombrie 2010.
3. Nu puteti beneficia de reducerea varsatei standard de pensionare deoarece ati lucrat in conditii deosebite (gr. a II-a) 5 ani si 10 luni iar Tabelul nr.1 din art. 42 din legea 19/2000 spune ca trebuie un minim de 6 ani impliniti pentru a beneficia de un an reducere.
4. Daca mai aveati doua luni de gr.a II-a, ieseati cu un an mai repede si la pensie anticipata partiala si la pensie de limita de varsta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)
Pensionare la 60 ani ? manea_laura manea_laura Buna ziua, Tatal meu vitreg a implinit 60 de ani in luna mai.Are in cartea de munca o vechime de 30 ani,dintre care 20 ani cu grupa a II-a.Nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog un barbat nascut la data de 10.01.1959 cand ... lyly64 lyly64 Buna ziua, va rog un barbat nascut la data de 10.01.1959 cand are dreptul sa iasa la pensie dar in cazul unei femei nascute la data de 20.06.1961( cu 3 ... (vezi toată discuția)