Am imprumutat o bicicleta unui prieten (mai mult datorita lipsei spatiului de depozitare) contra unei garantii de 500 lei (pentru eventualele dau produse acesteia in momentul in care o recuperam). Este vorba de o bicicleta CUBE care este stantata cu o serie, trecuta de asemenea si in actele de proprietate care sunt pe numele meu, bicicleta avand o valoare de 4200 lei ca cumparare, cu bonul atasat la actele de proprietate. Cand am vrut sa o recuperez acesta a cerut suma de 1500 lei, iar eu, nereusind sa ma inteleg cu acesta pe cale amiabila, am depus o plangere la politie. Acum, dupa ce a fost citat, prietenul acesta m-a contactat spunandu-mi sa ma prezint la politie maine. Am sunat la sectia respectiva, am discutat cu persoana care se ocupa de caz si mi-a mentionat ca va contacta procurorul pentru a cere aprobarea unui test poligraf.
Aveti dreptul sa refuzati testul poligraf. Nimeni nu poate fi obligat sa se supuna testarii cu poligraful. Nu aveti nevoie sa invocati un motiv pentru asta, "nu sunt de acord" ajunge.
Imi poate explica si mie cineva de ce se insista in Romania cu idiotenia asta de test poligraf? Stiu ca Romania e o tara inapoiata din toate sensurile de vedere, dar chiar asa? Cu ce ajuta testul poligraf in astfel de cazuri? Este bine cunoscut si dovedit stiintific ca rezultate testului poligraf nu sunt demne de incredere, fiind adesea eronate si aparatul poate fi usor pacalit de cei care stiu cum (toata lumea cu o conexiune la internet). In SUA stiu ca nici macar nu se accepta ca proba in instanta. Deci, intreb si eu asa din curiozitate, ce-i cu fetisul asta pentru testul poligraf la politistilor romani?
Sa stiti ca testul poligraf se poate face numai cu acordul celui supus testului, intrebarile trebuie sa fie cunoscute inainte de test. Nu se pot pune intrebari neaceptate anterior. De aceea e bine sa aveti asistenta, sa fie cineva care sa poata urmari intrebarile pt care v-ati dat acordul.
Test poligraf
Papyvet
Buna seara. Am o intrebare in legatura cu un caz. Am imprumutat o bicicleta CUBE unui prieten contra unei garantii de 500 lei (pesntru eventualele daune, ... (vezi toată discuția)