avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune soț decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune soț decedat

Sotul meu a decedat pe 4 feb .El are 3 copii din două căsătorii anterioare.Cum se procedează?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 20:58, 21 Martie 2017
Nu are relevanta juridica ca nu au vorbit cu el de multi ani.
Legea le da drept la mostenire.
Au drepturile neatinse în acest moment.
Aveți însă și dreptul de a le contesta drepturile.
Nu încercați sa dezbateți moștenirea pana nu aflați toate variantele juridice posibile.
Exista și posibilitatea sa le stopati în funcție de etapa în care va aflați.
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La ce vă referiți d-le av.Lascoschi?
Daca trece un an de la decesul defunctului si copiii nu accepta expres succesiunea(prin declaratie la notar) si nici tacit, puteti sa contestati dreptul copiilor de a veni la mostenirea tatalui.
Vor veni, stați linistită. Doar ca ei au crezut ca a doua zi după deces se va dezbate succesiunea si vor pleca in lume,la casele lor.
si de ce sunteti asa de "oparita" pe tema asta?

Alte discuții în legătură

Succesiune ivi ivi Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva. In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune. Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata caren caren sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)