avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... OU 148/13.11.2005 -Stimulent pentru inceperea lucrului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

OU 148/13.11.2005 -Stimulent pentru inceperea lucrului din concediul de crestere a copilului ?

Eu sunt in concediu de crestere a copilului de 1 an si 6 luni si vreau sa ma intorc la serviciu de la 1 ianuarie dar in alta parte decat la firma care mi-a platit pana acum indemnizatia, . Deja mi-am facut lichidarea si incheierea concediului cu data de 1 ianuarie 2006, de cand intra in vigoare OU 148 care stipuleaza un stimulent de 300RON pt mamicile care lucreaza in timpul de 2 ani dupa nastere. intrebarea mea este daca ma incadrez in OU si daca sa cer acest stimulent si cum ? Depun cerere la angajator sau la primarie. Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2005
anaradut, utilizator
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 19:37, 30 Octombrie 2006
elena, spune-mi te rog cum se poate ca o pers care beneficiaza de indemniz de crestere a copilului sa beneficieze si de stimulent ?
nu spune art 12 alin (2) ca plata indemnizatiei se suspenda cand persoana realizeaza venituri profesionale impozabile?
imi scapa mie ceva?
Asa cum bine ai spus, este vorba despre venituri ,,profesionale" in textul de lege, ori indemnizatia de 300 RON nu reprezinta un venit profesional... ci un stimulent care sa conduca tocmai la producerea de venituri profesionale (cu aceasta ocazie mai incaseaza si statul niste bani din impozit, mai face si o mica reducere de 500 RON pe care i-ar fi dat mamicii respective in cazul in care nu se intorcea in campul muncii...)
pai uite ce spune Art. 3. - (1) În perioadele în care beneficiarii drepturilor prevazute la art. 1 alin. (1) realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se acorda un stimulent în cuantum lunar de 300 lei (RON), situatie în care plata indemnizatiei de 800 lei (RON) se suspenda.
(2) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevazut la alin. (1) este de 100 lei (RON). din OUG 148/2005
mai departe cred ca ti-a raspuns avn cat se poate de clar.
cu alte cuvinte, revii in campul muncii inainte de expirarea concediului pentru cresterea copilului, realizezi venituri profesionale si pe langa acestea primesti si un stimulent din partea statului ca l-ai scutit de plata celor 500 ron.
stie totusi cineva care sun situatiile in care poti beneficia si de indemnizatia de concediu de crestere copil si de acel stimulent de 300 de RON in acelasi timp?

Alte discuții în legătură

Renuntare cic vs reintoarcere la munca mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Sunt angajata unei societati de asigurari in acest moment in concediu de crestere a copilului. Ce drepturi am in cazul in care doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pt mamicile aflate in cic enis enis Mamicile profesoare aflate in cic primesc tichete cadou? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 77way 77way Buna seara. Am nascut pe 14 decembrie 2010 si pe 1 decembrie 2012 ma intorc la serviciu. Spuneti-mi va rog daca mai primesc indemnizatie in luna decembrie? Si ... (vezi toată discuția)