avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... OU 148/13.11.2005 -Stimulent pentru inceperea lucrului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

OU 148/13.11.2005 -Stimulent pentru inceperea lucrului din concediul de crestere a copilului ?

Eu sunt in concediu de crestere a copilului de 1 an si 6 luni si vreau sa ma intorc la serviciu de la 1 ianuarie dar in alta parte decat la firma care mi-a platit pana acum indemnizatia, . Deja mi-am facut lichidarea si incheierea concediului cu data de 1 ianuarie 2006, de cand intra in vigoare OU 148 care stipuleaza un stimulent de 300RON pt mamicile care lucreaza in timpul de 2 ani dupa nastere. intrebarea mea este daca ma incadrez in OU si daca sa cer acest stimulent si cum ? Depun cerere la angajator sau la primarie. Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2005
anaradut, utilizator
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 19:37, 30 Octombrie 2006
Normal, sau indemnizatie, sau stimulent (de fapt e un stimulent pentru ca ai renuntat la indemnizatie) ..
Mercic frumos pentru raspunsuri...

Din ce ati scris, daca voi primi RASPUNSUL pe 3 martie... plata vine la O LUNA de la primirea deciziei. Adicalea daca cumva astia nu dau retroactiv de la data intrarii in vigoare a ordonantei sau macar de la data depunerii dosarului (ca evident ca astia nu dau nimic daca nu ceri chiar daca ai dreptul) se pierd o caruta de bani (3 luni). O sa va tin la curent. Insa prevad o mare magarie din partea lor... Prevad o fata zambitoare care imi va spune.. pai scrie clar "plata" la o luna de la data deciziei si prevad cum ei vor asimila acest cuvant platii lunare si nu cuvenite pana in momentul acela.
Vom trai si vom vedea... Insa ma intreb de ce se lasa astfel de interpretari in legislatie...
Asa cum ti-am precizat mai sus, drepturile la stimulent ti se cuvin din urma, de la data inceperii activitatii (si renuntarii la indemnizatie) sau in cel mai rau caz de la data depunerii cererii. Scrie clar in OU 148/2005

Eu n-as renunta...:D...daca renunta toata lumea o sa inceapa sa creada ca au dreptate ;)

Asa cum ti-am precizat mai sus, drepturile la stimulent ti se cuvin din urma, de la data inceperii activitatii (si renuntarii la indemnizatie) sau in cel mai rau caz de la data depunerii cererii. Scrie clar in OU 148/2005

Eu n-as renunta...:D...daca renunta toata lumea o sa inceapa sa creada ca au dreptate ;)

spune-mi si mie articolul din OUG unde e scrisa o astfel de prevedere.
cred ca se referea la art 10 din OUG 148/2005.

Alte discuții în legătură

Renuntare cic vs reintoarcere la munca mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Sunt angajata unei societati de asigurari in acest moment in concediu de crestere a copilului. Ce drepturi am in cazul in care doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pt mamicile aflate in cic enis enis Mamicile profesoare aflate in cic primesc tichete cadou? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 77way 77way Buna seara. Am nascut pe 14 decembrie 2010 si pe 1 decembrie 2012 ma intorc la serviciu. Spuneti-mi va rog daca mai primesc indemnizatie in luna decembrie? Si ... (vezi toată discuția)