avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... OU 148/13.11.2005 -Stimulent pentru inceperea lucrului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

OU 148/13.11.2005 -Stimulent pentru inceperea lucrului din concediul de crestere a copilului ?

Eu sunt in concediu de crestere a copilului de 1 an si 6 luni si vreau sa ma intorc la serviciu de la 1 ianuarie dar in alta parte decat la firma care mi-a platit pana acum indemnizatia, . Deja mi-am facut lichidarea si incheierea concediului cu data de 1 ianuarie 2006, de cand intra in vigoare OU 148 care stipuleaza un stimulent de 300RON pt mamicile care lucreaza in timpul de 2 ani dupa nastere. intrebarea mea este daca ma incadrez in OU si daca sa cer acest stimulent si cum ? Depun cerere la angajator sau la primarie. Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2005
anaradut, utilizator
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 19:37, 30 Octombrie 2006
nu ai cum sa beneficiezi de indemnizatie si de stimulent in acelasi timp, pentru ca stimulentul se acord numai in conditiile prevazute de art. 3 al OUG 148/2005, respectiv realizarea de venituri profesionale(salarii, venituri din activitati independente, etc)
era coineva care spunea ca daca citesti printre randuri in respectivul act normativ, ai putea sa faci si asta. eram curioasa daca a citit cineva "printre randuri":)
apai sa ne spuna si noua acel cineva cum putem citi printre randurile lu OUG 148/2005 fara a fi acuzati de fals si uz de fals.
Stie cineva dupa depunerea dosarului in cat timp primesti stimulentul si de la ce data se acorda acest stimulent (retroactiv?) (de la data depunerii dosarului, de la 1 ianuarie 2006, de la data la care ei dau raspunsul sau la o luna de la data la care iti dau raspunsul)? Sau nu-ti dau raspuns? Cum e? A primit cineva?
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2006
vivitzu, utilizator
pai sa vedem: in normele de aplicare ale OUG 148/2005 la Cap III art. 10 si 11 sunt prevederi in legatura cu acordarea stimulentului lunar si care spune ca:"se acorda lunar persoanelor îndreptatite, în perioada în care acestea realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit" de unde rezulta ca acesta va fi acordat de la momentul in care incep sa se realizeze veniturile.

Alte discuții în legătură

Renuntare cic vs reintoarcere la munca mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Sunt angajata unei societati de asigurari in acest moment in concediu de crestere a copilului. Ce drepturi am in cazul in care doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pt mamicile aflate in cic enis enis Mamicile profesoare aflate in cic primesc tichete cadou? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 77way 77way Buna seara. Am nascut pe 14 decembrie 2010 si pe 1 decembrie 2012 ma intorc la serviciu. Spuneti-mi va rog daca mai primesc indemnizatie in luna decembrie? Si ... (vezi toată discuția)