Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Multumesc, uneori uit sa ma limitez doar la cuvintele din articol... :D Si inca ceva: daca apartamentul e folosit de doua persoane; una din ele isi da acceptul ca o terta persoane sa intre, dar cealalta persoana din aparatament nu vrea sub nicio forma si isi manifesta expres dezacordul in privinta patrunderii tertului. E suficient consimtamantul unei singure persoane in acest caz pentru a nu se retine violarea de domiciliu?
O intrebare rapida; nu sunt deloc lamurita intr`o privinta...
Din practica judiciara a rezultat pe alocuri ca poate fi subiect activ al infractiunii de violare de domiciliu sotul coproprietar al apartamentului, sot care, fiind despartit in fapt de sotia sa si locuind ca flotant in alta localitate, vine in lipsa sotiei si patrunde fara consimtamantul acesteia in vechiul domiciliu. Poate fi de asemenea subiect activ sotul care, fiind despartit in fapt de sotia sa si folosind separat incaperile aceleiasi locuinte, a patruns in incaperile folosite de aceasta.
Ce inseamna exact acest "despartiti in fapt" ? Eu stiu ca e o simpla situatie de fapt, si nu una de drept; asadar ei sunt inca soti din punct de vedere legal, doar ca nu locuiesc impreuna. E asa? Nu`mi pot explica cum, in aceste circumstante, daca sotii sunt coproprietari pe apartament si sotul intra in camera sotiei, s`ar retine violare de domiciuliu... e ceva ce`mi scapa. Nu vad de ce nu ar avea dreptu` sa o faca din moment ce e, in definitiv, si apartamentu` lui; poate argumenta ca a avut nevoia sa ia de acolo un lucru oarecare etc.