avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Adapost improvizat de caini la mine in curte
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Adapost improvizat de caini la mine in curte

Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati" anonime" , am primit inspectie DSV . pt ca m-au gasit cu 8 caini fara microchip, mau amendat .si mi au DAT termen 5 zile sa au microcipez.
In plus au scrie in alt proces verbal, pe care m-au pus sa al semnez. Dar nu au vrut sa imi dea o copie. Acolo au scrie ca nu am conditiile impulse de lege si ca am termen 30 zile sa renovez tot.
Eu nu am bani nici macar sa platesc amenda.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 05:47, 14 Aprilie 2017
Aveti dreptate.
Nu toti cainii musca si nu se moare din asta decat daca ai ghinionul sa te afli la momentul nepotrivit in locul nepotrivit.
Vezi cazul japonezului si cel al copilului din parcul Tei care ne-au adus in atentia planetara.
Ce-i drept, aia erau liberi si nu ingraditi.
Dar erau maidanezi.

Daca doamna nu are bani ptr amenda de unde va avea pentru ingrijirea atator caini, microcipare, hrana, nu mai vorbesc de vaccinuri sau vaccine, vorba unei persoane euro-publice.
Eu imi permit sa opinez aici, in cunostinta de cauza. Oamenii care strang atatea animale, o fac din mila. Unii fac si greseli (mai mari sau mai mici). Intentiile sunt bune, laudabile dar uneori, rezultatil nu e pe masura. Sunt sigura ca doamna se chinuie mult sa hraneasca atatea guri. Poate mai primeste si ceva ajutor- mancare. ma refer. Nu m-as arunca sa blamez pe nimeni. Nu e usor sa faci asa ceva cand mai si iubesti animalele. Poate mai degraba ar fi bine sa primeasca un pic de ajutor decat cuvinte grele sau goale.
Va inteleg punctul de vedere, si eu am avut un pet care din pacate a murit dupa 8 ani, dar in opinia mea aici nu este vorba de mila, mie mi-e mila de animalele alea in ce conditii sunt tinute. Daca nu este PFA sau vreun ONG o persoana fizica nu ar trebui sa aiba legal dreptul la mai mult de 4-5 caini. Dar fiecare cu opinia lui.
Avnd in vedere situatia dramatica din Romania, e greu sa limitezi numarul Dar aveti dreptate. Eu l-as limita chiar la 3. Eu, cu 3, abia fac fata ... nu e usor sa0i tii sanatosi si cu mancare buna, nisip, etc. Resuerii sunt, insa, coplesiti de nenorocirile pe care le intalnesc tot timpul pe strada, pui abandonati, animale lovite de masini, etc. Este foarte-foarte greu. Iti pierzi usor uzul ratiunii ...
Daca dvs cu 3 abia faceti fata, si sunt convins ca au conditii foarte bune si aveti resurse suficiente, ce va face initiatorul topicului in conditiile in care nu are bani de microcipuri , de amenda nu mai vorbim!

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)