Buna ziua,
Sunt angajat in cadrul unui hypermarket avand contractul de munca suspendat pentru crestere copil cu handicap 3-7 ani.Firma a acordat cadouri de sfarsit de an copiilor angajatilor activi,iar la solicitarea mea de a primii si copiii mei cadouri, am primit raspuns din partea firmei ca nu sunt angajat activ. Doresc sa va intreb daca copiii angajatilor activi pot primi cadouri de sfarsit de an desi nu se specifica in niciun document al firmei(contract individual, ctr. colectiv, regulament intern), precum nici o specificatie ca angajatii cu ctr. suspendat ar avea anumite drepturi.
Avand in vederee faptul ca s-au acordat cadouri doar angajatiilor activi fara sa mi se prezinte un document in acest sens, se poate considera un act de discriminare a angajatiklor cu contract suspendat?
Va multumesc.
AM SESIZAT INSPECTIA MUNCII SI MI-AU TRANSMIS CA ATATA VREME CAT NU ESTE REGLEMENTAT IN CTR INDIVIDUAL/CTR DE MUNCA SAU REGULAM INTERN CA ANGAJATII CU CTR SUSPENDAT AU DREPTURI SPECIALE, FIRMA DPLDV A PROCEDAT CORECT.
DAR NU EXISTA NICIO PREVEDERE PRECUM CA DOAR ANGAJATILOR ACTIVI LI SE ACORDA ACELOR CADOURI...
Nu sunt prevazute in niciun document, ma consider discriminat in raport cu ceilalti angajati care au primit aceste cadouri.Compania de altfel nu specifica ca se acorda cadouri doar angajatilor activi, nu au nicio reglementare in aceasta situatie.Niciun document intern cu privire la acordarea cadourilor nu a fost adus la cunostiinta angajatilor.Am facut sesizare la Consiliu si astept raspuns din luna 05.2017, desi pe site-ul institutiei se specifica ca solutioneaza petitiile in 90 de zile. Ce sa mai fac, sa ma adresez si avocatului poporului?
Adresati-va, dar acesta nu are nicio competenta ... Intra in competenta institutiei Avocatul Poporului petitiile care au ca obiect incălcarea drepturilor sau libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte administrative ale autorităţilor administraţiei publice sau prin actele administrative ale regiilor autonome.
aTI AVUT DREPTATE, am primit doar niste enumerari a situatiei fara sa se precizeze data contreta de deliberare in Colegiul Director , iar adj al poporului a rezolvat problema. Ce sa fac in continuare sa fac o plangere in contencios administrativ...