avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007

La acest topic primesc propuneri pentru amendarea Legii 230/2007.
Am rugamintea sa scrieti doar propunerea si o scurta argumentare. Nu este un loc de dezbatere, ci numai de culegere de propuneri care sa amendeze Legea 230/2007.
Intentionez sa solicit si ajutorul altor useri cu experienta pe acest domeniu, impreuna cu care sa redactam acest pachet de propuneri de amendamente pe care sa le trimit deputatului meu, al carui acord l-am primit.
Periodic va voi expune acest pachet de propuneri culese, la care se accepta si comentariile constructive. Important este sa facem o treaba temeinica, in folosul locatarilor din blocuri, indiferent daca sunt proprietari sau chiriasi, astfel incat traiul nostru "la comun" sa fie acceptabil si acceptat. Nu se cenzureaza propunerile, dar nu vor fi acceptate cele de tipul: "sa se faca ceva sa n-o mai aud p-aia de sus cum merge prin casa".
In speranta ca intelegeti exact rolul acestui topic, va astept propunerile constructive.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:51, 17 Octombrie 2009
Am sa va spun ca in asociatiile pe care le cunosc eu toate sursele fondului de reparatii, dar absolut toate, sunt sub acelasi acoperis - fondul de reparatii. Evidenta provenirii banilor se tine amanuntit, cine are de dat, ce a dat, cat mai are de dat etc.
In mod practic daca se stie ca in fondul de reparatii exista un total de 10.000 lei (indiferent de unde provine suma) si este necesar sa se inlocuiasca o bucata de conducta de caldura, de exemplu, se scoate suma necesara din fondul de reparatii (din totalul general al acestuia) si se achita lucrarea, nemaifacandu-se niciun fel de scaderi de unde s-au scos acesti bani, din care vas sau din care paharut (apartament)....:)
Evident ca in evidenta trebuie sa fie clar exprimata, dar asta e si atributia administratorului si a cenzorului care au datoria sa inlature orice echivoc in aceasta.
Asta se intampla in asociatiile in care evidenta este tinuta profesionist si locatarii isi achita datoriile fata de asociatie
............................
In cele in care se inregistreaza mari decalaje de plata, restante nenumarate si mari, riscul ca unele utilitati sa fie oprite, va spun sigur ca acest fond de reparatii nici macar nu este depus in banca sau chiar daca este depus e la gramada cu fondul de rulment, pe acelasi cont si se platesc facturile de-acolo.
............................
Evidenta lui este un aspect, cu cash-ul lui se pot face si altele decat ce este strict legal..... si asta nu pentru ca asa vrea administratorul sau presedintele, ci pentru ca incasarile sunt foarte slabe si atunci fondul de reparatii salveaza situatia de multe ori.
reparatia la usa de la intrare apartament..o plateste toata asociatia?
:O#-o
atunci eu de ce sa platesc teava in care un vecin de la alta scara,DAR DIN ASOCIATIE a dat cu tarnacopul in ea.
Pai n-o platiti, ca la momentul in care ar trebui reparata se poate vedea ca s-a intervenit cu obiecte contondente pe ea...si o va plati numai vecinul cu pricina. si mai mult decat atat i se poate face si plangere penala pentru distrugere cu intentie a proprietatii comune ;).

Alte discuții în legătură

Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)