avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz concret incetare c.i.m.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz concret incetare c.i.m.

In primul rand buna ziua si bine v-am gasit.
De cateva saptamani ma lovesc tot mai mult si mai tare de nesimtirea unor angajatori: mi-am depus cererea de demisie la sediul firmei in data de 20/07/2009, cu acordul partilor(pe vremea aceea), am stat si in preaviz 15 zile dupa care sa aflu cu stupoare ca adm nu vrea sa imi desfaca c.i.m. deoarece nu am vrut sa semnez un p.v. de inventar cu minus colosal de 600.000 ron pe perioada ian2009-iul2009.
Am facut petitie la ITM, degeaba, dansii spun ca nu pot sa-l oblige sa imi desfaca c.i.m. si ca doar instanta poate face acest lucru.
Astept cu nerabdare cateva pareri, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 19:35, 24 Septembrie 2009
cererea de demisie am facut-o cu acordul partilor si am stat si 15 in preaviz,

Asa ceva nu exista. Ori este demisie si in cazul asta intervine si perioada de preaviz, la expirarea careia CIM este practic incetat.
Ori este incetare prin acordul partilor iar daca angajatorul nu a aprobat o astfel de cerere atunci inca sunteti salariatul lor.

Incetarea CIM ( prin demisie sau acord) si stabilirea producerii unui prejudiciu sunt treburi separate.
In ceea ce priveste existenta acelui minus, el nu impiedica incetarea CIM. Angajatorul trebuie sa ceara in instanta imputarea acelui prejudiciu in sarcina dvs, dar trebuie sa dovedeasca ca sunt indeplinite conditiile prejudiciului si vinovatia dvs.
Asta se poate
Nu puteti sa va dati demisia cu acordul partilor. Aceasta notiune nu exista in legislatia muncii.

Ce puteti face este sa depuneti o demisie prin care incunostiintati angajatorul ca va prezentanti demisia incepand cu data de .... Ca veti efectua perioada de preaviz de 15 zile urmand ca in data de ..... sa incetati raporturile de munca.

Intocmiti demisia in 2 ex. Luati nr de inregistrare de la angajator. In cazul in care refuza sa primeasca demisia (desi, legal, nu are voie sa faca asa ceva) o veti trimite cu confirmare de primire.

Restul problemelor le veti rezolva in instanta.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
mersi pt sfaturile utile pe care mi le dati. Eu inca sunt angajatul acestei unitati desi nu ma prezint la locul de munca. Cererea de demisie am facut-o cu acordul partilor, vin si va intreb pe dumneavoastra:
-pot sa ma duc la sediul firmei sa imi reformulez demisia, sa cer incetarea c.i.m., cum de fapt trebuia sa fac de prima oara?

Alte discuții în legătură

Despre demisie ingerassweety ingerassweety In cazul in care angajatul demisioneaza, angajatorul il poate obliga sa stea in preaviz ?Daca da, cate zile ? Dar daca angajatul isi da demisia si in cerere e ... (vezi toată discuția)
Art 55 b vladuro vladuro Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)
Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)