In primul rand buna ziua si bine v-am gasit.
De cateva saptamani ma lovesc tot mai mult si mai tare de nesimtirea unor angajatori: mi-am depus cererea de demisie la sediul firmei in data de 20/07/2009, cu acordul partilor(pe vremea aceea), am stat si in preaviz 15 zile dupa care sa aflu cu stupoare ca adm nu vrea sa imi desfaca c.i.m. deoarece nu am vrut sa semnez un p.v. de inventar cu minus colosal de 600.000 ron pe perioada ian2009-iul2009.
Am facut petitie la ITM, degeaba, dansii spun ca nu pot sa-l oblige sa imi desfaca c.i.m. si ca doar instanta poate face acest lucru.
Astept cu nerabdare cateva pareri, va multumesc!
Subsemnatul(a) __________________________________________________
angajat(a) in functia/meseria ____________________________________________________
la ___________________________________________ , prin prezenta notificare va comunic incetarea contractului individual de munca prin demisie, conf. art. 79 ( ) din Codul muncii.
Perioada de preaviz de ____ zile calendaristice va decurge da la data prezentei pana la data de __________________ , iar cu data de ___________________ inceteaza activitatea mea la S.C. ______________________________________ .
Va rog sa procedati la intocmirea documentelor necesare pentru incetarea contractului individual de munca!
Data _________________ Semnatura _____________________
:offtopic: Interventie moderator
# nashu1111
# BODEALEX
Nu este dorita postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Nu va poate nimeni obliga sa semnati nimic...!Si apoi aveti in vedere ca de ce semnati raspundeti! Angajatorul nu are cum sa nu va desfaca CIM daca v-ati dat demisia .e un act unilateral de vointa ce nu trebuie aprobat .Fiind o decizie unilaterala nu poate fii prin acordul partilor, atunci ar fi bilaterala...
E o.k. cererea de demisie, doar sa o si inregistrati si sa pastrati exemplarul
nashu1111:
daca ce ati depus prima data nu semana cu demisia pe care ati scris-o mai sus, ar trebui sa depuneti aceasta instiintare de demisie astfel cum ati scris-o.
Demisie cu acordul partilor cred ca ati inteles ca este o notiune inexistenta.
Aveti un exemplar din asa zisa demisie cu acordul partilor depusa prima data (cu nr de inregistrare)? Mergeti cu el la ITM sa va spuna daca este in regula ca ceaa ce ati formulat acolo sa fie interpretata ca demisie si nu ca incetare cu acordul partilor (daca ati mentionat de ex ca stati cele 15 zile in preaviz, poate fi interpretata ca demisie si atunci nu ar rebui sa depuneti inca odata o demisie formulata ca la carte cum ati scris mai sus.
Daca insa prima cerere este interpretabila ca cerere cu acordul partilor, atunci va trebui sa depuneti o Demisie ca cea de mai susu si sa acordati iar de la data depunerii preavizul corespunzator.
Despre demisie
ingerassweety
In cazul in care angajatul demisioneaza, angajatorul il poate obliga sa stea in preaviz ?Daca da, cate zile ?
Dar daca angajatul isi da demisia si in cerere e ... (vezi toată discuția)
Art 55 b
vladuro
Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)
Demisie
anton i
Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)