avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Coplatitor credit Prima casa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Coplatitor credit Prima casa

Ce cai de atac am daca ma duc in instanta ca sa pot iesi de pe un contract de garantare de prima casa unde figurez ca si coplatitor, mentionez ca in momentul semnarii actului functionarul bancar nu a spus nimic, doar titularul de credit a vorbit si a spus numai minciuni precum ca sunt legat doar 3 ani si nu 30. #-o
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:47, 15 Iunie 2017
Nu. Nu exista astfel de clauze in contractul de creditare.
Pe creditor nu il intereseaza daca titularul sau coplatitorul raman fara resurse financiare.
Prin semnarea contractului de credit v-ati asumat obligatiile din contract.

Nu aveti in posesie o copie a contractului de credit? In mod normal ar fi trebuit sa primiti un exemplar din contract atunci cand l-ati semnat.

Pana in prezent ati fost la banca sa solicitati lamuriri in ce conditii puteti iesi din contract?
da am fost la banca ei spun ca doar cu acordul titularului pot iesi, si da am citit contractul dar nu spune nimic referitor la ce se intampla in cazut in care CO-platitorul ramane fara loc de munca sau fara venit
Pana la urma ce legatura aveti cu titularul contractului de credit? Aveti vreo obligatie sau datorie fata de el, in ce conditii ati cazut in plasa, sa nu spun altfel?
Normal ca nu scrie ce se intampla in cazul in care debitorii raman fara venituri dar scrie ca in cazul in care vor fi doua rate scadente intarziate creditul va fi considerat scadent iar titularul si coplatitorii vor fi executati silit pentru acoperirea creditului.
Discutati "amiabil" cu titularul si ii dati un termen rezonabil de 2 luni, cat da si banca, sa isi gaseasca alt coplatitor, nevasta, soacra, pisica, nu va intereseaza.
Ii puneti in vedere ca in cazul in care in termen de 2 luni nu aveti dovada scoaterii din credit veti instiinta banca ca ati ramas fara resurse financiare care sa sustina creditul, vi s-au redus veniturile. Pentru obtinerea creditului au trebuit depuse dovezi ale veniturilor, in prezent acestea nu mai pot sustine creditul. Acum depinde si de dvs ce venituri aveti, salariu, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Vreaau sa renunt sa fiu coplatitor viojunior viojunior sint coplatitor intr un credit imobiliar si vreau sa renunt pt a imi lua casa prin Prima casa....numai ca nu reusesc sa \"ies\" din acest contract...imi poate ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)