ÎNTREBARE: Cine se ocupă și cine încheie contractele de lucrări de reparaţii, întreținere, service, efectuate de terți prestatori în cadrul unei Asociații de Proprietari ? Dacă acestea sunt obligațiile principale ale Administratorului de Imobile și acela nu e atestat (autorizat) de către Primărie (prin Consiliul Local), se pot anula toate documentele acelui fals administrator, angajat ilegal de Comitetul Executiv, acum 3 ani ?
Precizez că noi am avut angajat un fals administrator (acum și-a dat demisia, fiind în pre-aviz), care nu a prezentat la angajare șefilor Asociației, atestatul obligatoriu emis de Primărie (doar în urma unui examen, cu nota minimă 7), astfel acesta nefiind autorizat (atestat) legal să desfășoare activitatea de administrare a imobilelor în nicio Asociație de pe teritoriul României, nu putea activa ilegal în cadrul A.P.XX cu titulatura funcției de Administrator, implicit acesta ne-având și drept de semnătură a vreunui document al A.P.XX. Pe lângă fapta penală de fals, acesta ar putea fi acuzat, conform Noului Cod Penal, art. 348, și de „Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârșirea unor astfel de fapte se sancționează potrivit legii penale, se pedepsește ...”
Art. 34. - (2) Asociația de Proprietari angajează persoane fizice atestate pentru funcția de Administrator (...) pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrării, întreținerii, investițiilor şi reparațiilor asupra proprietății comune. ☛ NOTĂ: Aceasta e(ra) obligația Administratorului și a șefilor oricărei Asociații. Fără atestat dat de Primărie în urma unui examen, acesta nu poate fi angajat în nici o Asociație și nici n-are dreptul să semneze acte în numele acesteia ! Obligația de a prezenta acel act la angajare există în Legea 230/2007, art.35, alin.3 !
Persoanele care n-au nici o calitate într-o entitate juridică precum este o Asociație de Proprietari, nu au dreptul și calitatea de a semna niciun contract în numele proprietarilor, fie el de muncă, de reparații sau de service, și de aceea am cerut A.N.P.C. aplicarea legislației și anularea contractelor (de service, reparații, de prestări servicii, etc.) semnate abuziv în numele a câteva sute de proprietari cu drepturi depline ai A.P.XX.
Ce ziceți, sunt șanse să anulăm acele Contracte de Prestări servicii cu terții, inițial prin intermediul A.N.P.C., apoi în Instanțe ?
Spun asta pentru că nici președintele Asociației noastre nu avea (nu are) dreptul de a semna documente, deoarece am descoperit acum câteva luni că nu e(ra) proprietar în niciun imobil din Asociația noastră și implicit, încălcând art. 5-9 din Legea 230/2007, nu avea și nu are dreptul de a candida sau de a fi ales în vreo funcție de conducere a Asociației noastre !
Cel mai recent răspuns:
flory_mr , utilizator
05:00, 24 Iulie 2020