avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

Un salariat si-a dat demisia pe motiv ca nu a primit sporurile si nu i-au fost platite ore suplimentare,dar la incheiera contractului i s-a spus ca are sal 1000 cu tot cu sporuri, dar in contract are trecuta suma de 1000 lei atat sal. de baza. ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:08, 28 Septembrie 2009
Are seanse de castigarea actiunii introduse.
Daca doar verbal a fost instiintat ca salariul din CIM cuprinde si sporurile minime cuprinse in CCM atunci acel salariu este numai baya si la el se vor calcula sporurile minime (sporul de vechime este un astfel de spor ). Nu se subintelege ca salariul respectiv cuprinde si sporurile.
In ceea ce priveste conduita pe care ar trebui sa o abordati este simplu, platiti salaritului drepturile salariale cuvenite, acesta va renunta la actiunea in instanta.
In demisie nu este obligatoriu ca salariatul sa dea baza legala a demisie( art.si alin. ), este suficient sa mentioneze care dintre obligatiile contractuale au fost incalcate de catre angajator pentru ca incadrarea articolului de incetare sa fie demisie fara efectuarea preavizului.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
adelaida_07, utilizator
daca pretinde plata orelor suplimentare si banuiesc ca asta doreste este corect sa i le platiti daca le-a lucrat. bonurile de masa nu au legatura cu restul problemei. la fel spun si eu. demisia e demisie cu conditia ca sa fie respectata legea privind perioada de preaviz.
Aceasta stare conflictuala trebuie mediata.

Daca persoana a prestat ore suplimentare in conformitate cu prevederile din Codul Muncii,CCM si Regulamentului Intern, trebuie sa i le platiti.

Angajatorul este obligat, în baza art. 17 Codul muncii, ca anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, să informeze persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele generale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.
Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adiţional, după caz
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
mai mult avea functie de conducere. nu a stat in preaviz 30 zile.
Cu ce art i se desface CIM-ul?

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca cu litera i... ce pot sa fac?ajutor boamba_klaudiu boamba_klaudiu Buna Seara ! Problema mea este urmatoarea : Astazi nu m-am prezentat la servici ci doar am fost sa depun solicitarea de incetare a activitatii incepand cu ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca tribeca tribeca Buna ziua, Vreau sa solicit incetarea contractului individual de munca fara perioada de preaviz. Ce articole din legislatia muncii imi dau posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz gaby2005 gaby2005 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea... pe data de 31.05.2010 am depus cerere de demisie fara preaviz.... tin sa mentionez ca am ... (vezi toată discuția)